Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Стипендије Министарства просвјете

25.02.2012.

Стипендије фондације Онанзис 2012-2013

Отворен је конкурс за Оназис стипендије. Ријеч је о стипендијама за истраживања, а могу се пријавити универзитетски професори, истраживачи, умјестници као и постдипломци. Расписане стипендије односи се на области- филологија, литература, лингвистика, историја, археологија, филозофија, студије образовања те психологију, као и политичке науке, социологију, политчике анализе, међународне и европске студије, као и студије визуелних умјетности, музике, плеса, театра, фотографије и филма.

23.02.2012.

Литерална стипендија града Грац за период 2012. и 2013. годину

Град Грац је расписао конкурс за једну литералну стипендију у периоду од 1. септембра 2012. године до 31. августа 2013. године, намијењену писцу који поред занимања за савремене теме и одговарајући литерални квалитет, посједује и културолошки и лингвистички интерес за регион Граца.

08.02.2012.

Постдипломске студије “Студије Југоисточне Европе“, 2012/13 - Атина

Универзитет у Атини, Факултет политичких наука и јавне администрације упутио је позив за учешће наших студената на постдипломском курсу „Студије Југоисточне Европе“. Факултет политичких наука у Атини сваке године нуди одређен број стипендија, те је за стипендију могуће аплицирати истовремено са аплицирањем за студије.

08.02.2012.

Стипендије Владе Руске Федерације 2012/13

Министарство просвјете и науке Руске Федерације додјељује 14 стипендија за држављане Црне Горе, и то: 10 за бечелор и магистарске студије и 4 за докторске студије и стажирање у краћем периоду. Пријавне формулари и потребна документација треба бити достављена одјељењу за међународну сарадњу Министарства просвјете и науке Руске Федерације до 15. маја 2012. године.

02.02.2012.

ГО СТYРИА СТИПЕНДИЈЕ

Провиниција Стирија у сарадњи са Универзитетом у Грацу нуди стипендије изузетним студентима из земаља Југоисточне Европе. Више информација о студијским програмима на Универзитету у Грацу се може наћи на wеб адреси Универзитета. Право на Го Стyриа стипендију имају кандидати из Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Србије, Косова, Црне Горе, Македоније, Албаније, Грчке, Кипра, Турске, Мађарске, Румуније, Бугарске и Молдавије.

18.01.2012.

Учите глобално: Дјелујте локално!

Мастерс програм за младе о одрживом развоју нуди јединствено искуство учења кроз глобалну образовну веб мрежу. Повезује младе широм свијета, истовремено градећи разумијевање и сарадњу у области одрживог развоја. Овај мастерс програм је намијењен младима узраста 16-18 и отворен је за све школе. Наставници треба да се региструју заједно са ученицима.

10.01.2012.

Стипендије Народне Републике Кине 2012/13

Обавјештавамо све заинтересоване да је Влада Народне Републике Кине обезбиједила 5 стипендија за школовање у НР Кини за кандидате из Црне Горе.

26.12.2011.

Стипендије Владе Републике Словеније, 2012/13

Обавјештавамо све заинтересоване да Република Словенија додјељује 18 мјесечних стипендија у трајању од 3 до 10 мјесеци за кандидате из ЦГ. Старосна граница за пријаву је 30 године.

19.12.2011.

Интеруниверзитетски мастер из области дипломатије И међународних односа, КРАЉЕВИНА ШПАНИЈА

Амбасада Краљевине Шпаније нас је обавијестила да је објављен конкурс за полагање пријемног испита за Интеруниверзитетски мастер из области дипломатије И међународних односа, за школску 2012/13.годину. Текст одлуке о полагању пријемног испита може се наћи на wеб адреси Министарства иностраних послова Краљевине Шпаније www.маец.ес

03.11.2011.

Коккаилс стипендије за мастер студије - Харвард Кеннедy Сцхоол

Коккаилс програм стипендија обезбједјује стипендије за кандидате из Југоисточне Европе у области јавне политике И лидерства, односно на сљедећим студијским програмима на Харвард Кеннедy Сцхоол: - Мастер ин публиц полицy, двогодишњи програм - Мастер ин публиц Адмимистратион, двогодишњи програм - Мастер ин публиц адмимистратион, једногидишњи програм - Мастер ин публиц администратион/интернатионал девелопмент