Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Стипендије Министарства просвјете

24.01.2013.

Стипендије Владе Мађарске и ФАО-а за академску 2013/2014. годину

Влада Мадјарске, у сарадњи са Организацијом за храну и пољоприведу Уједињених нација (ФАО), додјељује ограничени број стипендија за постдипломске студије кандидатима из области пољопривреде, заштите биља, руралног развоја и агробизниса, сигурне прехране животиња и хортикултуре, за академску 2013/14. годину.

09.01.2013.

Институт за међународне и регионалне студије Универзитета Сегедин (Мадјарска), у сарадњи са Институтом за политичке студије из Лила (Француска) и Универзитетом Лувена (Белгија) додијељује Црној Гори 2 стипендије за 2-годишње мастер студије

Институт за медјународне и регионалне студије Универзитета Сегедин (Мадјарска), у сарадњи са Институтом за политичке студије из Лила (Француска) и Универзитетом Лувена (Белгија) додијељује Црној Гори 2 стипендије за 2-годишње мастер студије, почев од септембра 2013.године.

27.11.2012.

Стипендије у оквиру Ерасмус Мундус АДВАНЦЕС мастер програма

У септембру 2013. године биће покренут Ерасмус Мундус напредни мастер програм у области социјалног рада (МА Адванцед Девелопмент ин Социал Wорк - АДВАНЦЕС). Овај програм је намијењен социјалним радницима који желе да унаприједе своје професионалне вјештине и знања и пружиће могућност студентима да постигну извандредан ниво практичних вјештина. Програм ће реализовати универзитети из пет пет европских земаља. У програму учествују Универзитет у Линколну (Енглеска), Универзитет у Алборгу (Данска), Технички Универзитет у Лисабону (Португал), Универзитет у Паризу- Париз X (Француска) и Универзитет у Варшави (Пољска). Трајање овог мастер програма је двије године (22 мјесеца).

19.11.2012.

Стипендије Бритисх Сцхоларсхип Труст

Министарство просвјете и спорта Црне Горе обавјештава да ће британска фондација Бритисх Сцхоларсхип Труст, за академску 2013/14. годину , додијелити до 5 стипендија кандидатима из Црне Горе, у трајању од 1 до 3 мјесеца Стипендије су намијењене постдипломским усавршавањима/истраживањима из свих области, а период реализације је октобар 2013 - октобар 2014.г..

16.11.2012.

Стипендије Владе Мађарске

На основу билатералног споразума измедју Мадјарске и Црне Горе, Канцеларија за јавну администрацију и правду Мадјарске, уз подршку Европске уније, обавјештава да је отворен позив за пријаве кандидата из Црне Горе за 6 стипендија, од којих ће се 3 реализовати на Колеџу за комуникације и бизнис у Будимпешти, а 3 на Медјународним мастер студијама Колеџа „Есзтерхазy Каролy” у Егеру. Циљ вих стипендија је да подржи истраживачку дјелатност и професионални развој талентованих студаната, са намјером да им помогне да подносе публикације високог стандарда (тезе, дипломски рад, научни рад или научни чланак).

12.11.2012.

УНЕСЦО- МАСТЕР СТУДИЈЕ У ТРЕНТУ/ИТАЛИЈА/ У ОБЛАСТИ УПРАВЉАЊА СВЈЕТСКОМ ПРИРОДНОМ БАШТИНОМ

Аутономна провинција Тренто, кроз степ – Сцхоол за управљање територијама и предјелима која припада Трентино школи менаџемента (ТСМ), у партнерству са Универзитетом у Торину, по први пут представља Мастер програм у области Управљања свјетском природном баштином. Овај програм има за циљ да студентима пружи теорије, методе и средства погодна за управљање институцијама и пројектима који се баве заштитом и очувањем природних ресурса, жИвотне средине и предјела. Животна средина, територија, предјели и култура су међу најважнијим питањима данашњице. Начин на који ћемо приступити овим питањима значајно ће утицати на будућност свих нас, као и на начин нашег друштвеног живота.

29.10.2012.

Стипендије Владе Румуније намијењене страним грађанима, за академску 2013/2014. годину

Министарство вањских послова (МАЕ) и Министарство образовања, истраживања, младих и спорта (МЕЦТС) додијелиће 85 стипендија за редовне И постдипломске студије у Румунији градјанима из земаља које нису чланице ЕУ (без обзира на земљу пребивалишта). Приоритет ће се дати градјанима из земаља које нису чланице ЕУ, а са којима Румунија нема уговора у области културе и образовања.

29.10.2012.

Двогодишњи постдипломски курс - Јоинт Интернатионал мастер у области Интеграција паметних система

Конзорцијум, састављен од три угледне европске институције: Хеирот-Wатт Универзитет (Шкотска), Вестволд Университy Цоллеге (Норвешка) и Универзитет технологије и економије Будимпешти (БМЕ) (Мадјарска) позива кандидате високог калибра на двогодишњи постдипломски курс - Јоинт Интернатионал мастер у области Интеграција паметних система, а у оквиру Мастер програма Ерасмус Мундус.

25.10.2012.

ПРОГРАМ СТИПЕНДИЈА ЗА МЛАДЕ - САУВЕ СЦХОЛАРС

У току је подношерње апликација и номинација Сауве фондацији за 2013-14. годину. Крајњи рок за подношење комплетних апликација и номинација је четвртак, 1.новембар 2012. до поноћи. Заинтересовани кандидати могу отпочети своју онлине апликацију на сајту: хттп://саувесцхоларс.орг/ен/сцхоларс/хоw_то_апплy.

25.10.2012.

ПРОГРАМ СТИПЕНДИЈА ЗА МЛАДЕ - САУВЕ СЦХОЛАРС

У току је подношерње апликација и номинација Сауве фондацији за 2013-14. годину. Крајњи рок за подношење комплетних апликација и номинација је четвртак, 1.новембар 2012. до поноћи. Заинтересовани кандидати могу отпочети своју онлине апликацију на сајту: хттп://саувесцхоларс.орг/ен/сцхоларс/хоw_то_апплy.