Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Стипендије Министарства просвјете

07.02.2013.

Мастер програм Националног и каподистријског Универзитета у Атини за академску 2013/14. годину

Факултет политичких наука и јавне администрације Националног и каподистријског универзитета у Атини објавио је позив за пријављивање кандидата за упис на једногодишњи Мастер програм: Студије Југоисточне Европе, на енглеском језику, за академску 2013/14. годину.

05.02.2013.

Стипендије владе Републике Словеније, 2013/14

Обавјештавамо све заинтересоване да Република Словенија додјељује 18 мјесечних стипендија у трајању од 3 до 10 мјесеци за кандидате из ЦГ. Старосна граница за пријаву је 30 године.

05.02.2013.

Стипендије за студијске боравке у Републици Хрватској, 2013/14.

Министарство знаности, образовања и спорта Републике Хрватске и Агенција за мобилност и програме Еуропске уније расписали су Конкурс за додјелу стипендија за стране студенте у Републици Хрватској за академску 2013/2014. годину.

29.01.2013.

Стипендије НР Кине

Обавјештавамо све заинтересоване кандидате да је Влада Народне Републике Кине обезбиједила 5 стипендија за кандидате из Црне Горе, за школовање у НР Кини, за 2013/2014. гколску годину.

24.01.2013.

Стипендије Владе Мађарске и ФАО-а за академску 2013/2014. годину

Влада Мадјарске, у сарадњи са Организацијом за храну и пољоприведу Уједињених нација (ФАО), додјељује ограничени број стипендија за постдипломске студије кандидатима из области пољопривреде, заштите биља, руралног развоја и агробизниса, сигурне прехране животиња и хортикултуре, за академску 2013/14. годину.

09.01.2013.

Институт за међународне и регионалне студије Универзитета Сегедин (Мадјарска), у сарадњи са Институтом за политичке студије из Лила (Француска) и Универзитетом Лувена (Белгија) додијељује Црној Гори 2 стипендије за 2-годишње мастер студије

Институт за медјународне и регионалне студије Универзитета Сегедин (Мадјарска), у сарадњи са Институтом за политичке студије из Лила (Француска) и Универзитетом Лувена (Белгија) додијељује Црној Гори 2 стипендије за 2-годишње мастер студије, почев од септембра 2013.године.

27.11.2012.

Стипендије у оквиру Ерасмус Мундус АДВАНЦЕС мастер програма

У септембру 2013. године биће покренут Ерасмус Мундус напредни мастер програм у области социјалног рада (МА Адванцед Девелопмент ин Социал Wорк - АДВАНЦЕС). Овај програм је намијењен социјалним радницима који желе да унаприједе своје професионалне вјештине и знања и пружиће могућност студентима да постигну извандредан ниво практичних вјештина. Програм ће реализовати универзитети из пет пет европских земаља. У програму учествују Универзитет у Линколну (Енглеска), Универзитет у Алборгу (Данска), Технички Универзитет у Лисабону (Португал), Универзитет у Паризу- Париз X (Француска) и Универзитет у Варшави (Пољска). Трајање овог мастер програма је двије године (22 мјесеца).

19.11.2012.

Стипендије Бритисх Сцхоларсхип Труст

Министарство просвјете и спорта Црне Горе обавјештава да ће британска фондација Бритисх Сцхоларсхип Труст, за академску 2013/14. годину , додијелити до 5 стипендија кандидатима из Црне Горе, у трајању од 1 до 3 мјесеца Стипендије су намијењене постдипломским усавршавањима/истраживањима из свих области, а период реализације је октобар 2013 - октобар 2014.г..

16.11.2012.

Стипендије Владе Мађарске

На основу билатералног споразума измедју Мадјарске и Црне Горе, Канцеларија за јавну администрацију и правду Мадјарске, уз подршку Европске уније, обавјештава да је отворен позив за пријаве кандидата из Црне Горе за 6 стипендија, од којих ће се 3 реализовати на Колеџу за комуникације и бизнис у Будимпешти, а 3 на Медјународним мастер студијама Колеџа „Есзтерхазy Каролy” у Егеру. Циљ вих стипендија је да подржи истраживачку дјелатност и професионални развој талентованих студаната, са намјером да им помогне да подносе публикације високог стандарда (тезе, дипломски рад, научни рад или научни чланак).

12.11.2012.

УНЕСЦО- МАСТЕР СТУДИЈЕ У ТРЕНТУ/ИТАЛИЈА/ У ОБЛАСТИ УПРАВЉАЊА СВЈЕТСКОМ ПРИРОДНОМ БАШТИНОМ

Аутономна провинција Тренто, кроз степ – Сцхоол за управљање територијама и предјелима која припада Трентино школи менаџемента (ТСМ), у партнерству са Универзитетом у Торину, по први пут представља Мастер програм у области Управљања свјетском природном баштином. Овај програм има за циљ да студентима пружи теорије, методе и средства погодна за управљање институцијама и пројектима који се баве заштитом и очувањем природних ресурса, жИвотне средине и предјела. Животна средина, територија, предјели и култура су међу најважнијим питањима данашњице. Начин на који ћемо приступити овим питањима значајно ће утицати на будућност свих нас, као и на начин нашег друштвеног живота.