Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Стипендије Министарства просвјете

07.06.2013.

Државна Фондација за стипендирање Републике Грчке

Државна Фондација за стипендирање Републике Грчке (у даљем тексту: ИКY) обавјештава заинтересоване кандидате да је објављен Конкурс о стипендијама ове Фондације за кандидате из земаљацијелог свијета, за академску 2013/2014. годину.

31.05.2013.

Мастер програм Московског државног института међународних односа

Московски државни институте међународних односа (МГИМО), Русија, обавјештава заинтересоване кандидате о могућностима уписа на мастер програме у сљедећим областима: међународни менаџмент, политике и економије у Евроазији, међународни односи, одрживи развој и стратешко управљање енергијом, међународни бизнис у области сектора за нафту и гас, међународне економије, руска култура и умјетност, а нуди их међународни конзорцијум 5 универзитета: ИЦН Бусинесс Сцхоол из Нансија (Француска), МГИМО Универзитет из Москве (Русија), Универидад Ла Салле оф Меxицо Цитy (Мексико), Еаст Цхина Университy оф Сциенце анд Тецхнологy из Шангаја (Кина) и Упсала Университy из Упсале (Шведска).

23.05.2013.

Министарство вањских послова Италије објављује конкурс за 2 стипендије

Обавјештавамо заинтересоване кандидате да је Министарство вањских послова Владе Италије објавило Конкурс за 2 стипендије, свака у трајању од 6 мјесеци, које це омогуцити двојици кандидата из Црне Горе да се школују на Европском Колеџу у Парми.

10.05.2013.

Конкурс за додјелу 5 стипендија за магистарске студије (Мастер ИИ) у Републици Француској за школску 2013-2014. годину

Генерални секретаријат за имиграцију и интеграције при Министарству за унутрашње и прекоморске послове и територијалне заједнице и Министарство иностраних и европских послова Републике Француске, у сарадњи са Француском амбасадом у Црној Гори и Министарством просвјете Црне Горе, нуди годишње стипендије за мастер ИИ студије франкофоним студентима из Црне Горе који желе да наставе своје образовање у Републици Француској.

10.05.2013.

Обавјештење: Продужен рок за пријаву за стипендије Администрације Валонија-Брисел Интернатионал (WБИ) за усавршавање француског језика

Обавјештавамо све заинтересоване кандидате да је рок за пријаву за двије стипендије намоијењене црногорским држављанима за усавршавање француског језика, које додјељује Администрација Валонија-Брисел Интернатинал (WБИ) током љета 2013. године, на универзитетима у Бриселу и Лувену, продужен до понеђељка, 13. маја 2013. године.

30.04.2013.

Стипендије за Универзитет у Бриселу и Католички универзитет у Лувену

Обавјештавамо заинтересоване кандидате да Администрација Валонија-Брисел Интернатинал (WБИ) додјељује двије стипендије црногорским држављанима за усавршавање француског језика, током љета 2013. године, на универзитетима у Бриселу и Лувену.

26.04.2013.

УНЕСЦО Напредни програм обуке у Планирању образовања и управљања за 2013/2014.

Обавјештавамо заинтересоване кандидате да УНЕСЦО Међународни институтут за планирање образовања (ИИЕП) позива кандидате да се пријаве на Напредни програм обуке у Планирању образовања и управљања за 2013/2014.

25.04.2013.

Стипендије Масдар Института за науку и технологију из Абу Дабија

Масдар Институт за науку и технологију из Абу Дабија (Уједињени Арапски Емирати) обавјештава квалитетне дипломиране студенте из Црне Горе о могућностима уписа на неки од постојећих 8 мастер програма, од јесени 2013. године. Изузетно квалитетни кандидати могу аплицирати за пуну стипендију овог Института.

25.04.2013.

Стипендије Руске Федерације

Министарство просвјете и науке Руске Федерације додјељује 5 стипендија за академску 2013/2014. годину, држављанима Црне Горе, и то: 3 стипендије за додипломске(само 1 за област медицине) и 2 за постдипломске студије.

23.04.2013.

Стипендије Владе Републике Словачке

Влада Републике Словачке додјељује једну стипендију Црној Гори за додипломске, или постдипломске студије (мастер ниво), за академску 2013/2014. годину.