Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

НАЈАВА: ИНФО дан о Националним стипендијама за изврсност на Универзитету Црне Горе

Датум објаве: 12.05.2015 10:07 | Аутор: ПР Служба

Испис Штампај страницу


Данас ће се у Плавој Сали ректората УЦГ са почетком у 13 сати одржати ИНФО дан поводом пројекта “Високо образовање и истраживање за иновације и конкурентност – ИНВО” у оквиру којег Министарство науке и Министарство просвјете додјељују стипендије за магистарске, докторске и постдокторске студије у иностранству.

Ове стипендије намјењене су студентима који су уписани (прихваћени) или планирају свој истаживачки боравак на реномираним Универзитетима у иностранству.  Конкурс је објављен 24. априла и биће отворен до 6. јула 2015. године. Министарство просвјете додјељује стипендије којима се у потпуности или дјелимично финансирају магистарске студије у иностранству док Министарство науке додјељује стипендије којима се у потпуности или дјелимично финансирају докторске и постдокторске студије/усавршавања у иностранству.

За пројекат Националних стипендија опредијељено је 1.260.000 еура, од којих ће 630.000 бити утрошено на стипендирање магистарских студија, а 630.000 на стипендирање докторских и постдокторских студија, што представља највеће износе које држава до сада издваја у ову сврху.

У току ИНФО дана биће одржана презентација Програма, како би се сви потенцијални кандидати што боље упознали са условима аплицирања и свим потребним детаљима.

У циљу што боље припремљености за ову презентацију, предлажемо да се сви заинтересовани студенти упознају са Приручником за управљање Програмом, који могу наћи на званичном wебсајту ИНВО пројекта, хттп://www.хериц.ме/садрзај/конкурс-за-додјелу-националних-стипендија-за-изврсност.

 ПР Служба Министарства просвјете