Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

УНЕСЦО- МАСТЕР СТУДИЈЕ У ТРЕНТУ/ИТАЛИЈА/ У ОБЛАСТИ УПРАВЉАЊА СВЈЕТСКОМ ПРИРОДНОМ БАШТИНОМ

Датум објаве: 12.11.2012 15:27 | Аутор: Славица Перовић

Испис Штампај страницу


Аутономна провинција Тренто, кроз степ – Сцхоол за управљање територијама и предјелима која припада Трентино школи  менаџемента (ТСМ),  у партнерству са Универзитетом у Торину, по први пут представља Мастер програм у области Управљања свјетском природном баштином. Овај програм има за циљ да студентима пружи теорије, методе и средства погодна за управљање институцијама и пројектима који се баве заштитом и очувањем природних ресурса, жИвотне средине и предјела.

Животна средина, територија, предјели и култура су међу најважнијим питањима  данашњице. Начин на који ћемо приступити овим питањима значајно ће утицати на будућност свих нас, као и на начин нашег друштвеног живота.

Спонзорисан од стране Фоундатион Доломитес УНЕСЦО, Мастер програм карактерише приступ заснован на искуству и пракси. Тај приступ је изражен у избору метода које превазилазе традиционалне обуке у учионицама, а укључује комбинацију учења на даљину, свједочења стручњака и менаџера, студијских путовања, пријављених истраживачких пројеката и стажирања у јавним и приватним иснституцијама. Осим квалитета учења, ова понуда у суштини обезбјеђује и један сет  услуга  доступан свим студентима. Материјал за учење и књиге су бесплатани, као и трошкови транспорта и смјештаја за студијске излете.

Мастер програм је намијењен менаџерима, званичницима, научницима и стручњацима из  приватних и јавних организација и институција које  су укључене у управљању добрима уписаним на Листу свјетке баштине и другим релевантним добрима. Студенти који посједују најмање БА диплому (дипому основних студија), а  заинтересовани су за питања науке, културе, економије и управљања природним ресурсима, такође могу бити примљени на Мастер. Број слободних мјеста је ограничен на 15 (петнаест).

Курс ће бити одржан у Тренту и трајаће  годину дана, од 23.јануара до 13.децембра 2013. године, са формулом скраћеног радног времена. Рок за онлине регистрацију је 04. децембра, док су селекције заказане за 05. и 12. децембар ове године. Кандидати који предају апликацију и продју селекциони процес учествоваће у додјели једне од пет стипендија која ће покрити дио трошкова.

За више информација:

степ-Сцуола пер ил говерно дел территорио е дел паесаггио

Тел:0461 020 060 /  Е- степ@тсм.тн.ит

WWW.ТСМ.ТН. ИТ