Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Двогодишњи постдипломски курс - Јоинт Интернатионал мастер у области Интеграција паметних система

Датум објаве: 29.10.2012 13:43 | Аутор: Весна Гајевиц

Испис Штампај страницу


Конзорцијум, састављен од три угледне европске институције: Хеирот-Wатт Универзитет (Шкотска), Вестволд Университy Цоллеге (Норвешка) и Универзитет технологије и економије Будимпешти (БМЕ)  (Мадјарска) позива кандидате високог калибра на двогодишњи постдипломски курс  - Јоинт Интернатионал мастер у области Интеграција паметних система, а у оквиру Мастер програма Ерасмус Мундус.

Прва група изабраних студената започеће студије у септембу 2013. године, на Хериот-Wатт Универзитету.

Рок за пријављивање је 10. фебруар 2013. године.

Студенти из земаља које нису чланице Европске уније могу конкурисати за покривање пуних трошкова школарине, уписнине и трошкова живота, док студенти из земаља Европске уније могу конкурисати за дјелимично покривање ових трошкова.

Заинтересовани кандидати  могу добити све информације о овом Програму на: хттп://сси-мастер.еу  

гдјее ће пронаћи сва упутства о томе како да да отворе свој  усер аццоунт, како би се улоговали И онлине попунили пријавне формуларе.

Пријем и пријављивање

Услови за пријем:

1.      Изврсност кандидата:  изванредан успјех кандидата током основних студија, које би требало да буду из области електротехнике, електронике, компјутерског  ињжињерства, физике, науке о материјалима, машинства, биомедицинског инжињеринга, или сродних области. Кандидат мора доказати да има диплома једнаку Б нивоу по европском стандарду (што одговара успјеху од најмање 2.1 у Великој Британији).

2.      Избор језика: настава ће бити на енглеском  језику,  а кандидати треба да покажу одлично знање енглеског језика. Ниво знања језика треба да буде једнако  тесту ТОЕФЛ са најмање 90 поена, или  тесту ИЕЛТС са резултатом од 6, 5, односно ниво Б Кембриџ увјерења о напредном  енглеском  (Цамбридге Цертифицате оф Адванцед Енглисх ат леаст граде Б.)

3.      Студентова мотивисаност да започне мастер студије и њихова важност за његов/њен професионални развој.

4.      Равнотежа полова: у случају да су кандидати сличних квалификација,  предност ће се давати полу који је у мањини.

 Процедура пријављивања:

Тражена документација се састоји од:

1.      Пријаве којом се истиче кандидатова мотивација за пријављивање на овај програм.

2.      Цуррицулум Витае

3.      Овјерена копија универзитетске дипломе основних студија, са преводом на енглески.

4.      Доказ о нивоу знања енглеског језика.

5.      Два писма препоруке, пожељно да буду од академског особља универзитета који је додијелио диплому основних студија.

6.      Копија важећег пасоша (идентификационог документа).

-      Визија студента Интеграције паметних система - Диплома и заједничка титула

- Студентима ће бити обезбиједјен богат и разноврстан материјал за праћење курса.

Од успјешних кандидата се очекује да буду врло занимљиви не само за различите индустријске компаније (односно: индустријске партнере) који дају подршку у матичним земљама, већ и у другим европским земљама и земљама које нису чланице ЕУ.

Интеграција паметних система додијелиће заједничко звање које ће ратификовати сенати све три институције. Заједничко звање се овјерава заједничком дипломом и допунском дипломом коју издаје институција – координатор.

Садржај Мастер програма:

Студијски програм је осмишљен  тако да покрива све важне аспекте Интеграције паметних система, у свој његовој различитости. Интеграција паметних система реализује се кроз четири семестра, од којих ће студент провести по један семестер на сваком од три универзитета, у потпуности користећи предности специјализације сваког универзитета.  Четврти семестар је посвећен магистарској тези, када ће група студената бити подијељена у три дијела, изводећи рад магистарске тезе на једном од три институције или партнерима-сарадницима (првенствено индустријски партнери).

Мастер програм Интеграције паметних система омогућава студентима из Европске уније и онима изван ње, изврсно академско образовање у новом и стално промјењљивом домену, а допринијеће и хомогености образовног система у Европи. Кроз овај програм, сви студенти ће имати приступ изванредним истраживачим инфраструктурама из три европске земље.  Студенти могу користити предности европске културне различитости, упознати се са различитим наставним системима и уживати у узајамном учењу И мултикултуралности.

Три партнер-универзитета смјештена су у различитим дјеловима Европе, строго одражавајући културну, историјску, политичку и лингвистичку разноврсност Европе. Ту су  и обавезни курсеви из области културе/друштва/језика које организује сваки универзитет, а који су саставни дио заједничког мастер програма. На овај начин, Мастер програм, Интеграција паметних система истински припрема студенте за рад у медјународном окружењу.

Циљеви  Интеграције паметних система:

- Да  Европу потврди као жариште високог образовања И истраживања у области Интеграције паметних система, нудећи изврстан ниво постдипломске обуке, који је ускладјен са комплексом  образовних, економских и друштвених потреба истраживања.

- Да успостави јаке медјународне односе, кроз културне и научне размјене, не само унутар конзорцијума, већ и са медјународним институцијама и компанијама, на истраживачком и наставном нивоу, на обострану корист Европе и земаља које нису чланице ЕУ.

1. Да омогући студентима Интеграција паметних система да развију знање и способности да се суоче са комплексним  паметним системима , да планирају и спроведу важан истраживачки пројекат, показујући широко, детаљно и критичко разумијевање у тој специјалности.

2. Да створе заједницу прекоморских и европских студената који ће постати будући,  водећи  истраживачки инжињерии компанија паметних система широм свијета, и на своје особље ширити  образовање које су стекли.

Универзитети -партнери

ХWУ: Хериот-Wатт Университy

(Велика Британија)

Мицросyстемс Енгинееринг Центре

Департмент оф Елецтрицал, Елецтрониц анд Цомпутер Енгинееринг

1.      семестар

ХWУ ис рецогнизед ас а центре оф еxпертисе ин мицросyстемс пацкагинг анд нон-силицон МЕМС. 4тх ларгест гроуп ин тхе УК

 

 

 

ХиВе: Вестфолд Университy Цоллеге

(Норвешка)

Департмент оф Мицро анд Нано Сyстемс Тецхнологy

2.      семестар

ХиВе ис wелл кноwн ин МЕМС процессинг анд ин партицулар МЕМС фор биомедицал апплицатионс.

 

 

 

БМЕ: Будапест Университy оф Тецхнологy анд Ецономицс

(Мадјарска)

Департмент оф Елецтрон Девицес

3.      семестар

БМЕ ас тхе ларгест Университy оф Хунгарy провидес wорлд цласс цоурсес анд еxпертисе ин Смарт Сyстемс Десигн анд Интегратион