Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Влада Румуније објавила медјународни Конкурс за стипендије Програма „Еуген Ионесцу„ за докторски и постдокторски истраживачки рад, у академској 2012/13. години

Датум објаве: 03.10.2012 11:11 | Аутор: Весна Гајевиц

Испис Штампај страницу


Обавјештавамо да је Влада Румуније  објавила медјународни Конкурс за стипендије Програма „Еуген Ионесцу„ за докторски и постдокторски истраживачки рад, у академској 2012/13. години, на једном од румунских универзитета. Стипендије се додјељују у трајању од 3-6 мјесеци, а њихова реализација почиње од 01. фебруара 2013.г. а намијењене су кандидатима из  земаља-чланица  Универзитетске агенције за франкофонију.

Прије конкурисања, кандидати треба да добију писмо прихвата неке од румунских институција које учествују у овом Програму, а чији списак је наведен на интернет адреси

                       хттп://www.ауф.орг/боурсес-еуген-ионесцу-2012-2013/

Са овог сајта, заинтересовани кандидати  могу преузети  формуларе  за сваки тип стипендије, као и списак румунских институција које учествују у овом Програму.  Стипендије су намијењене докторским и постдокторским истраживањима из сљедећих области:

Јавна администрација, пољопривреда/прехрана, агрономија, уредјење простора, антроплогија, археологија, архитектура, умјетност, астрономија, билогија, биотехнологија, хемија, трговина, комуникације, криминологија, демографија, право, екологија, економија, образовање, цовјекова околина, сумарство, масинство, географија, геологија, историја, хидрологија, информатика, језици, лингвистика, књизевности, математике, медицина, ветеринарска медицина, океанографија, филозофија, физика, политика, психологија,религија, здравље, информационе науке, социологија, статистика, телекомуникације, теледетекције, туризам, преводјење, социјални рад.