Manja slova Veća slova RSS

>

Vlada Kraljevine Tajland dodijeljuje stipendije postdiplomcima iz prekomorskih zemalja

Datum objave: 24.03.2017 16:21 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Obavještavamo zainteresovane kandidate da će Vlada Kraljevine Tajland dodijeliti sedamdeset stipendija povodom obilježavanja sedamdeset godina vladavine pokojnog kralja Tajlanda, Bhumibol Adulyadej. Stipendije su namijenjene postdiplomcima iz prekomorskih zemalja.

Sa ciljem da podijele najbolju praksu i iskustvo sa svijetom, stipendije su dostupne za različite oblasti koje se odnose na razvoj. U fokusu će biti “filozofija dovoljne ekonomije”, kao ključni faktor u ostvarivanju održivog razvoja u mnogim oblastima. Ostale teme sui z oblasti u kojima Kraljevina Tajland posjeduje iskustvo koje može pomoći u rješavanju globalnih izazova, kao što je bezbijednost hrane, klimatske promjene, javno zdravlje i druge teme u vezi sa razvojnim ciljevima.

Detalji svih kurseva su dosupni na internet adresi: www.thaiembassy.org/budapest , kao i na internet adresi Tajlandske međunarodne agencije za saradnju (TICA): www.tica.thaigov.net .

Uspješnim kandidatima biće ponuđena puna stipendija (povratna karta, školarina, smještaj, džeparac i osiguranje).

Svaka zemlja može nominovati o pet kandidata po kursu, a nominacije treba proslijediti Diplomatskoj akademiji Ministarstva vanjskih poslova, najkasnije do 5. aprila 2017. godine. Kontakt elektronska adresa: diplomatic.academy@mfa.gov.me ; telefon: +382 20 416 405; rad sa strankama: od 12:00-15:00 sati.

Sve detaljne informacije o ovim programima mogu se preuzeti i OVDJE, kao i APLIKACIONI FORMULAR.