Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Влада Краљевине Тајланд додијељује стипендије постдипломцима из прекоморских земаља

Датум објаве: 24.03.2017 16:21 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Обавјештавамо заинтересоване кандидате да ће Влада Краљевине Тајланд додијелити седамдесет стипендија поводом обиљежавања седамдесет година владавине покојног краља Тајланда, Бхумибол Адулyадеј. Стипендије су намијењене постдипломцима из прекоморских земаља.

Са циљем да подијеле најбољу праксу и искуство са свијетом, стипендије су доступне за различите области које се односе на развој. У фокусу ће бити “филозофија довољне економије”, као кључни фактор у остваривању одрживог развоја у многим областима. Остале теме суи з области у којима Краљевина Тајланд посједује искуство које може помоћи у рјешавању глобалних изазова, као што је безбиједност хране, климатске промјене, јавно здравље и друге теме у вези са развојним циљевима.

Детаљи свих курсева су досупни на интернет адреси: www.тхаиембассy.орг/будапест , као и на интернет адреси Тајландске међународне агенције за сарадњу (ТИЦА): www.тица.тхаигов.нет .

Успјешним кандидатима биће понуђена пуна стипендија (повратна карта, школарина, смјештај, џепарац и осигурање).

Свака земља може номиновати о пет кандидата по курсу, а номинације треба прослиједити Дипломатској академији Министарства вањских послова, најкасније до 5. априла 2017. године. Контакт електронска адреса: дипломатиц.ацадемy@мфа.гов.ме ; телефон: +382 20 416 405; рад са странкама: од 12:00-15:00 сати.

Све детаљне информације о овим програмима могу се преузети и ОВДЈЕ, као и АПЛИКАЦИОНИ ФОРМУЛАР.