Manja slova Veća slova RSS

>

Otvoren konkurs za CEEPUS stipendije za ljetni semestar 2016/2017

Otvoren konkurs za CEEPUS stipendije za ljetni semestar 2016/2017
Datum objave: 12.10.2016 14:00 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Centralno-evropski program za univerzitetsku razmjenu (CEEPUS) otvorio je konkurs za stipendije za ljetni semestar 2016/17. godine.

Krajnji rok za prijavu je 31. oktobar za studente koji se prijavljuju u okviru formiranih CEEPUS mreža za ljetni semestar.

Cilj CEEPUS programa je podsticaj mobilnosti, kroz obezbjeđivanje stipendija za studente osnovnih, postdiplomskih i doktorskih studija i univerzitetske profesore za studijeski boravak, kurseve jezika, intezivne kurseve i studentske ekskurzije u nekoj od zemalja članica CEEPUS programa.

U Program su uključene sljedeće države: Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Češka, Hrvatska, Mađarska, Makedonija, Moldavija, Poljska, Univerzitet u Prištini/Kosovo, Rumunija, Slovačka, Slovenija i Srbija.

Šema stipendija za studente i profesore:

- stipendije se dodjeljuju za minimum 3 mjeseca a maksimum 10 mjeseci za studente bečelor i master studija. Duži studijski boravak može biti odobren za studente doktorskih studija,
- stipendije u trajanju od 1 do 3 mjeseca se odobravaju studentima koji rade magistarsku tezu ili doktorsku disertaciju.
Nastavno osoblje može konkurisati za minimum 5 radnih dana sa radnim angazmanom od 6 sati nedeljno.

Detaljnije inforamacije o CEEPUS programu mogu se dobiti:

- na sajtu www.ceepus.info,
- dolaskom u Kancelariji za praćenje programa mobilnosti studenata i akademskog osoblja u Crnoj Gori - Minisatrstvo prosvjete, kancelarija br. 7, Vaka Djurovića bb, Podgorica,
- mail: nerisa.redzematovic@mps.gov.me
- ili na broj 020/410-195.

Više informacija o CEEPUS programu možete pronaći OVDJE.