Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Пет стипендија за постдипломце из Црне Горе

Пет стипендија за постдипломце из Црне Горе
Датум објаве: 13.11.2015 16:02 | Аутор: ПР Служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницуБританска фондација „Бритисх Сцхоларсхип Труст“, за академску 2016/2017. годину, додијелиће до 5 стипендија кандидатима из Црне Горе, у трајању од 1 до 3 мјесеца.

Стипендије су намијењене за постдипломска усавршавања/истраживања из свих области, а период реализације је октобар 2016 - октобар 2017. године.

Услови које кандидати треба да испуне су да имају мање од 30 година на дан 1. октобар 2016. године, да имају академска достигнућа, добро знање енглеског језика, да имају значај теме усавршавања за даљи рад.. Предност ће имати кандидати који до сада нису реализовали студијски боравак, као и кандидати који су већ успоставили контакт са неким британским универзитетом/институцијом (није пресудно за коначан исход апликације)

Документа која су потребна за пријављивање су:
- Увјерење о држављанству;
- Пријавни формулар у 2 примјерка, попуњен на енглеском језику, који се може добити у овом Министарству, или на интернет страници Бритисх Сцоларсхип Труст-а: www.бритисхсцхоларсхиптруст.орг ;
- Квалитетно презентована тема усавршавања и њен значај за даље усавршавање у струци, на највише једној страници формата А4;
- Овјерена фотокопија дипломе о завршеним редовним или постдипломским/докторским студијама;
- Увјерење о добром знању енглеског језика (увјерење у којем је назначено до којег нивоа кандидат говори, пише и разумије енглески);
- Детаљан Цуррицулум Витае;
- Двије препоруке универзитетских професора/стручњака из области коју кандидат предлаже за своје усавршавање (у затвореној коверти, на енглеском језику);
- Уколико је кандидат успоставио контакт са неким од релевантних британских универзитета/институција, приложити копију позивног писма којим кандидат доказује да је себи обезбиједио мјесто, односно ментора ако му буде одобрена стипендија. У случају да кандидат није успоставио контакт, молимо да на wеб сајту „Бритисх Сцхоларсхип Труст“ потражите опцију „усефул линкс“ ђе се могу наћи контакт адресе жељеног британског универзитета/институције.

Наведена документа треба доставити, или предати лично, Министарству просвјете, канцеларија бр. 8, Ул. Вака Ђуровића б.б., 81000 Подгорица, најкасније до понедјељка, 14. марта 2016. године.

За додатна појашњења и информације заинтересовани кандидати се могу обратити на телефон број: +382 (0)20 410 189, или доћи у Министарство. Непотпуне и неблаговремено пријаве се неће разматрати. Досијеа 5 до 6 најбољих кандидата биће прослијеђена Фондацији која ће коначну одлуку о додјели стипендија донијети током маја 2016. године.


ПР Служба Министарства просвјете