Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

„Бритисх Сцхоларсхип Труст“, за академску 2015/2016. годину

Датум објаве: 26.02.2015 14:23 | Аутор: Лидија Ерцеговић

Испис Штампај страницу


Министарство просвјете Црне Горе обавјештава да ће британска фондација „Бритисх Сцхоларсхип Труст“, за академску 2015/2016. годину,  додијелити до 5 стипендија кандидатима из Црне Горе, у трајању од 1 до 3 мјесеца Стипендије су намијењене постдипломским усавршавањима/истраживањима из свих области, а период реализације је октобар 2015 - октобар 2016. године.

Услови

- Кандидати треба да имају мање од 30 година на дан1. октобар 2015. године

- Академска достигнућа

- Добро знање енглеског језика

- Значај теме усавршавања за даљи рад кандидата

- Предност ће имати кандидати који до сада нису реализовали студијски боравак, као и кандидати који су већ успоставили контакт са неким британским универзитетом/институцијом (није пресудно за коначан исход апликације)

Потребна документа

- Увјерење о држављанству

- Пријавни формулар у 2 примјерка, попуњен на енглеском језику, који се може добити у овом Министарству, или на интернет страници  Бритисх Сцоларсхип Труст-а:www.бритисхсцхоларсхиптруст.орг

- Квалитетно презентована тема усавршавања и њен значај за даље усавршавање у струци, на највише једној страници формата А4

- Овјерена фотокопија дипломе о завршеним редовним или постдипломским/докторским студијама

- Увјерење одобром знању енглеског језика (увјерење у којем је назначено до којег нивоа кандидат говори, пише и разумије енглески)

- Детаљан Цуррицулум Витае

- Двије препоруке универзитетских професора/стручњака из области коју кандидат предлаже за своје усавршавање (у затвореној коверти,  на енглеском језику)

- Уколико је кандидат успоставио контакт са неким од релевантних британских универзитета/институција, приложити копију позивног писма којим кандидат доказује да је себи обезбиједио мјесто, односно ментора ако  му буде одобрена стипендија. У случају да кандидат није успоставио контакт, молимо да на wеб сајту «Бритисх Сцхоларсхип Труст» потражите опцију «усефул линкс»ђе се могу наћи контакт адресе жељеног британског универзитета/институције.

Наведену документа треба доставити, или предати лично,Министарству просвјете, Директорат за високо образовање, Римски трг б.б. (зграда Вектре), 81000 Подгорица, најкасније до понедјељка, 16. марта 2015.године. За додатна појашњења и информације заинтересовани кандидати се могу обратити на телефон број: 020 405 304, или доћи у Министарство. Непотпуне и неблаговремено достављене пријаве се неће разматрати.Досијеа најбољих 5 до 6 кандидата биће прослијеђена Фондацији која ће коначну одлуку о додјели стипендија донијети током маја 2015. године. 

бстформ.пдф