Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Стипендије Припремне комисје Организације за свеобухватну забрану нуклеарних тестирања (ЦТБТО) за истраживаче

Датум објаве: 03.12.2014 15:03 | Аутор: Ивона Међедовић

Испис Штампај страницу


Припремна комисија Организације за свеобхватну забрану нуклеарних тестирања (ЦТБТО) обавјештава све државе потписнице о стипендијама које нуди студентима, недавно дипломираним студентима, студентима на докторским и постдокторским студијама, заинтересованим за истаживање у области креирања нових и оригиналних рјешења у свим областима везаним за Уговор о свеобухватној забрани нуклеарих тесирања.

Истраживање би требало да се фокусаира на повезаност дипломатије и науке у односу на развој ЦТБТО технологија, мониторнига и њихов утицај на перспективу ступања на снагу Уговора. Техничка питања која могу бити обухваћена истраживањума су ИМС технологије верификације, обрада података, инспекције на лицу мјеста и примјена мониторинга података и метода за друге сврхе. Истраживање не смије бити финансирано из других извора.

Стипендијом су поктивени трошкови живота у Бечу у трајању од 6 мјесеци, а стипендисти могу добити и прилику да резултате истраживања презентују на одговарајућим скупловима, као нпр. ЦТБТО Конференција о науци и технологији 2015. ЦТБТО нарочито охрабрује кандидате из Европе и земаља у развоју.

Заинтересовани кандидати могу поднијети захтјев, ЦВ и предлог истраживања до 15. децембра 2014. године путем wеб сајта хттпс:///јобс.цтбто.орг/.