Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Утврђени добитници стипендија УWЦ за школску 2013/2014. и 2014/2015. године

Датум објаве: 26.03.2014 15:13 | Аутор: Ивона Међедовић

Испис Штампај страницу


Министарство просвјете Црне Горе обавјештава да је Селекциона комисија састављена од представника Уједињених свјетских колеџа, Универзитета Црне Горе, Министарства просвјете и Завода за школство, на основу постигнутог успјеха и достигнућа током основне школе и досадашњег средњошколског образовања, одлучила да добитници стипендија УWЦ за школску 2013/2014. и 2014/2015.  године буду сљедећи ученици:  

 

1.      Анђела МАРКОВИЋ, ученица ИИ разреда Гимназије „Слободан Шкеровић“, Подгорица добитница је стипендије за УWЦ Адриатику Дуину, Италија;

 

2. Илија ГРАЧАНИН, ученик  ИИ разреда Гимназије Котор, добитник је стипендије за УWЦ у Фрајбургу, СР Њемачка;

 

3. Ана ЧОЛОВИЋ, ученица ИИ разреда Гимназије „Танасије Пејатовић“, Пљевља, добитница је стипендије за УWЦ у Мостару, БиХ.

 

За резервне кандидате изабране су сљедећи ученици:

 

1. Катарина НИКОЛИЋ, ученица ИИ разреда Средње музичке школе “Дара Чокорило”, Никшић;

 

2. Филип ЖИВКОВИЋ, ученик  ИИ разреда Гимназије „Нико Роловић“, Бар;

 

3. Тијана ДРАГНИЋ, ученица ИИ разреда Гимназије „Стојан Церовић“, Никшић.

 

Добитници УWЦ стипендија ће током двогодишњег школовања на наведеним колеџима, стећи знања и вјештине које ће усмјерити њихову будућу каријеру. Подједнако је важно и знање енглеског језика на коме ће  пратити наставу у наредне двије године, након чега ће стећи широм свијета признату диплому Међународног бакалореата (Интернатионал Баццалореат Диплома).