Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Отворен позив за кандидате из Црне Горе који желе да наставе своје школовање на Масдар Институту за науку и технологију из Абу Дабија

Датум објаве: 12.02.2014 10:42 | Аутор: Ивона Међедовић / Лидија Ерцеговић

Испис Штампај страницу


Масдар Институт за науку и технологију из Абу Дабија (Уједињени Арапски Емирати) обавјештава  да је отворен позив за кандидате из Црне Горе који желе да наставе своје школовање на овој институцији, у академској 2014/2015. години.

Масдар Институт за науку и технологију из Абу Дабија (Уједињени Арапски Емирати) позива квалитетне кандидате из Црне Горе да аплицирају за неки од укупно 8 акредитованих мастер програма (хемијски инжињеринг, рачунарство и информационе науке, инжињеринг електричне енергије, инжињеринг система и менаџмент, материјалне науке и инжињеринг, машинство, инжињеринг микросистема и инжињеринг вода и животне средине), од јесени 2014. године.

Масдар  Инситут ће одабрати оне кандидате који задовољавају критеријуме утврђене за овај Програм, како би им додијелио пуне стипендије.

Поред дипломе коју додјељује Масдар Институт, студенти завршних година могу добити и диплому Института за технологију Масачусетса (у даљем тексту МИТ), са којим Масдар Институт има потписан посебан уговор.

1. Неопходни услови за аплицирање за неки од мастер програма:

· Одговарајућа универзитетска диплома о завршеним додипломским студијама из области науке, инжињеринга, или информационих технологија

· Просјек оцјена  током студија мора бити најмање  3.0, на скали од 4.0 (ЦГПА-Цумулативе Градинг Поинт Авераге)

· По  британском систему, најмањи тражени успјех за пријем је: 2нд цласс уппер

· ГРЕ резултат - најмањи квантитативни резултат ГРЕ је 700 (или 155 по новој скали)

· ТОЕФЛ (или академски ИЕЛТС) - најмањи тражени резултат ТОЕФЛ-а је 91 (заснован на  Интернету). Од посједовања резултата ТОЕФЛ теста се ослабађају само они кандидати којима је енглески матерњи. Најмањи тражени резултат ИЕЛТС теста је 6.5.

· Високе оцјене и резултати су предуслов, али се пријем не гарантује. Стандарди за пријем су усклађени са стандардима МИТ-а.

Савјети:

Масдар Институт савјетује кандидатима да, приликом аплицирања онлине, претходно припреме сљедећа документа:

· Скениране копије преписа оцјена са додипломских/постдипломских студија,

· Копије изјаве о циљу студија (ПДФ фромат),

· Скениране копије ГРЕ и ТОЕФЛ (или ИЕЛТС) теста,

· Копија ЦВ (ПДФ формат),

· ЈПЕГ фотографија пасошког формата (не већа  од 100К),

· Име и адресе електронске поште за 3 особе којима ће Масдар Институт писати да дају препоруке (шансе кандидата за пријем су веће ако су то електронске адресе неког универзитета, а не Yахоо, Гмаил, Хотмаил, итд.).

Упутство за писање изјаве о циљу:

· Изјава о циљу је врло важна, стога се охрабрују кандидати да је пишу пажљиво. Тражи се изјава од једне, или двије странице (приближно 400-1000 ријечи), која објашњава разлоге због којих кандидат жели да ради своје постдипломске студије на Масдар Институту за науку и технологију. Стога, у изјави,  кандидат треба  да опише сљедеће:

- Шта  мисли о  свијету и својим професионалним циљевима

- Питања или проблеме које би желио да постави током својих магистарских студија на Масдар Институту

- Како су  претходне студије и радно искуство повезани са оним што предлаже да оствари  на Масдар Институту

- Зашто аплицира за Масдар Институт и одабрани програм

- Остала питања за која кандидат сматра да Масдар Институт треба да зна

2. Неопходни услови за аплицирање за програм докторских студија:

· Просјек оцјена са магистарских студија од  најмање  3.2,  на скали од 4.0, или његов еквивалент.

· Одговарајућа диплома додипломских и магистарских студија из области науке, инжињеринга,  рачунарства и информационих наука.

· Резултат ГРЕ теста од најмање 155 (700 по старој скали).

· Високи резултат ТОЕФЛ теста (или академског ИЕЛТС-а), од најмање 91 на нивоу међународног ТЕОФЛ-а.  Тест ИЕЛТС  са резултатом од најмање 6.5.

· Изјава о циљу .

Напомена: високе оцјене и резултати су само предуслов, али не и гаранција за пријем. Стандарди за пријем су ускладјени са стандардима МИТ-а.