Manja slova Veća slova RSS

>

Stipendije fondacije British Scholarship Trust

Datum objave: 10.01.2014 14:42 | Autor: Lidija Ercegovic

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo prosvjete Crne Gore obavještava da će britanska fondacija British Scholarship Trust“, za akademsku 2014/15. godinu,  dodijeliti do 5 stipendija kandidatima iz Crne Gore, u trajanju od 1 do 3 mjeseca. Stipendije su namijenjene postdiplomskim usavršavanjima/istraživanjima iz svih oblasti, a period realizacije je oktobar 2014 - oktobar 2015. godine.


Uslovi:

- Kandidati treba da imaju manje od 30 godina do 1. oktobra 2014. godine,

- Akademska dostignuća,

- Odlično znanje engleskog jezika,

- Značaj teme usavršavanja za dalji rad kandidata,

- Prednost će imati kandidati koji do sada nisu realizovali studijski boravak, kao i kandidati koji su već uspostavili kontakt sa nekim britanskim univerzitetom/institucijom (nije presudno za konačan ishod aplikacije).


Potrebna dokumentacija:

- Uvjerenje o državljanstvu,

- Prijavni formular u 2 primjerka, popunjen na engleskom jeziku, koji se može preuzeti sa internet stranice ovog Ministarstva: www.mps.gov.me ili sa internet stranice British Scolarship Trust-a: www.britishscholarshiptrust.org,

- Kvalitetno prezentovana tema usavršavanja i njen značaj za dalje usavršavanje u struci, na najviše jednoj stranici formata A4,

- Ovjerenu fotokopiju diplome o završenim redovnim ili postdiplomskim/doktorskim studijama,

- Uvjerenje o znanju engleskog jezika,

- Detaljan Curriculum Vitae,

- Dvije preporuke univerzitetskih profesora/stručnjaka iz oblasti koju kandidat predlaže za svoje usavršavanje, u zatvorenoj koverti, na engleskom jeziku,

- Ukoliko je kandidat uspio da uspostavi kontakt sa nekim britanskim univerzitetom/institucijom, priložiti kopiju pozivnog pisma nekog od relevantnih britanskih univerziteta/institucija  kojim kandidat dokazuje da je sebi obezbijedio mjesto, odnosno mentora ukoliko mu bude odobrena stipendija. U slučaju da kandidat nije uspostavio kontakt, molimo da na stranici «British Scholarship Trust»-a potraže opciju «useful links» gdje će naći kontakt adrese željenog britanskog univerziteta/institucije.

Navedenu dokumentaciju treba dostaviti, ili predati lično, Ministarstvu prosvjete, Sektor za visoko obrazovanje, Rimski trg bb (zgrada Vektre), 81000 Podgorica, najkasnije do ponedjeljka, 17. marta 2014. godine. Za sva dodatna pojašnjenja i informacije, zainteresovani kandidati se mogu obratiti na telefon 020 405 304, ili doći u Ministarstvo. Nepotpune i neblagovremeno dostavljene prijave se neće razmatrati.

Dosijea najboljih 5 do 6 kandidata biće proslijeđena Fondaciji koja će konačnu odluku o dodjeli stipendija donijeti tokom maja 2014. godine.