Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Стипендије фондације Бритисх Сцхоларсхип Труст

Датум објаве: 10.01.2014 14:42 | Аутор: Лидија Ерцеговиц

Испис Штампај страницу


Министарство просвјете Црне Горе обавјештава да ће британска фондација Бритисх Сцхоларсхип Труст“, за академску 2014/15. годину,  додијелити до 5 стипендија кандидатима из Црне Горе, у трајању од 1 до 3 мјесеца. Стипендије су намијењене постдипломским усавршавањима/истраживањима из свих области, а период реализације је октобар 2014 - октобар 2015. године.


Услови:

- Кандидати треба да имају мање од 30 година до 1. октобра 2014. године,

- Академска достигнућа,

- Одлично знање енглеског језика,

- Значај теме усавршавања за даљи рад кандидата,

- Предност ће имати кандидати који до сада нису реализовали студијски боравак, као и кандидати који су већ успоставили контакт са неким британским универзитетом/институцијом (није пресудно за коначан исход апликације).


Потребна документација:

- Увјерење о држављанству,

- Пријавни формулар у 2 примјерка, попуњен на енглеском језику, који се може преузети са интернет странице овог Министарства: www.мпс.гов.ме или са интернет странице Бритисх Сцоларсхип Труст-а: www.бритисхсцхоларсхиптруст.орг,

- Квалитетно презентована тема усавршавања и њен значај за даље усавршавање у струци, на највише једној страници формата А4,

- Овјерену фотокопију дипломе о завршеним редовним или постдипломским/докторским студијама,

- Увјерење о знању енглеског језика,

- Детаљан Цуррицулум Витае,

- Двије препоруке универзитетских професора/стручњака из области коју кандидат предлаже за своје усавршавање, у затвореној коверти, на енглеском језику,

- Уколико је кандидат успио да успостави контакт са неким британским универзитетом/институцијом, приложити копију позивног писма неког од релевантних британских универзитета/институција  којим кандидат доказује да је себи обезбиједио мјесто, односно ментора уколико му буде одобрена стипендија. У случају да кандидат није успоставио контакт, молимо да на страници «Бритисх Сцхоларсхип Труст»-а потраже опцију «усефул линкс» гдје ће наћи контакт адресе жељеног британског универзитета/институције.

Наведену документацију треба доставити, или предати лично, Министарству просвјете, Сектор за високо образовање, Римски трг бб (зграда Вектре), 81000 Подгорица, најкасније до понедјељка, 17. марта 2014. године. За сва додатна појашњења и информације, заинтересовани кандидати се могу обратити на телефон 020 405 304, или доћи у Министарство. Непотпуне и неблаговремено достављене пријаве се неће разматрати.

Досијеа најбољих 5 до 6 кандидата биће прослијеђена Фондацији која ће коначну одлуку о додјели стипендија донијети током маја 2014. године.