Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Министарство вањских послова Италије објављује конкурс за 2 стипендије

Датум објаве: 23.05.2013 13:06 | Аутор: Ивона Међедовић

Испис Штампај страницу


Обавјештавамо заинтересоване кандидате да је Министарство вањских послова Владе Италије објавило Конкурс за 2 стипендије, свака у трајању од 6 мјесеци, које це омогуцити двојици кандидата из Црне Горе да се школују на Европском Колеџу у Парми. Европски Колеџ заузима високо мјесто на скали   институција високог образовања у области права, економије и политике Европске Уније. Обука за диплому у области високих европских студија намијењена је младима из европских и ваневропских земаља који желе да дипломирају у области правних, економских, политиколошких, социјалних и лингвистичких дисциплина. Кандидати који на крају обуке буду положили испите предвидјене за Диплому о високим европским студијама (Диплома ин Алти Студи Еуропеи), након што поднесу магистарску тезу на неку од европских тематика, имаће могућност да стекну звање универзитетског мастера првог и другог нивоа које додјељују Университà  ЛУИСС Гуидо Царли ди Рома, Университà Суор Орсола Бенинцаса ди Наполи и Университà ди Парма.

Да би неко конкурисао за ове стипендије треба да испуњава сљедеће услове:

- Да има бар диплому о завршеним додипломским студијама, или диплому о специјалистичким студијама (по систему: 3+2).,

- Да посједује знање на нивоу Б1 енглеског, или А2 италијанског језика, обзиром да су наставни језици на Европском Колеџу италијански, енглески и француски.

Више информација о Европском Колеџу заинтересовани кандидати могу наћи на интернет адреси хттп://www.еуропеанцоллеге.ит

Износ мјесечне стипендије је 1.350 еура, од чега је износ од 1.200 намијењен Колеџу, за покривање смјештаја, исхране, градског превоза и дидактичког материјала. Студенту остаје сума од око 150 еура за мале трошкове.

Трошкове здравственог осигурања и осигурања од несрећних случајева за стипендисте ће покрити Министарство вањских послова Италије (период од јануара до јуна). Настава почиње у октобру, а студенти морају о свом трошку уплатити полису осигурања која покрива прва 3 мјесеца њиховог боравка у Италији.

Крајни рок за пријављивање заинтересованих кандидата је петак, 31 мај, 2013. године, до 24: 00 сата (по италијанском времену).

 

Амбасада Италије у Подгорици обавјештава све заинтересоване кандидате да се пријављивање обавља искључиво електронским путем и да је пријавни формулар   постављен у понеђељак, 20. маја 2013. године на сљедећој Интернет адреси Министарства вањских послова Италије:   www.естери.ит , јер је неопходно да се заинтересовани кандидати  региструју, како би добили корисничко име и лозинку.

За све информације и објашњења заинтересовани кандидати треба да се обрате Амбасади Италије у Подгорици на Емаил адресу цултурале.подгорица@естери.ит