Manja slova Veća slova RSS

>

UNESCO Napredni program obuke u Planiranju obrazovanja i upravljanja za 2013/2014.

Datum objave: 26.04.2013 10:55 | Autor: Ivona Međedović

Ispis Štampaj stranicu


Obavještavamo zainteresovane kandidate da UNESCO Međunarodni institutut za planiranje obrazovanja (IIEP) poziva kandidate  da se prijave na  Napredni program obuke u  Planiranju obrazovanja i upravljanja za 2013/2014.

UNESCO Medjunaroni institut za planiranje obrazovanja (IIEP) je jedan od vodećih svjetskih medjunarodnih  isntituta za obrazovno planiranje i menadžment. Od svog osnivanja 1963. godine, od strane UNESCO-a ovaj Institut je imao za cij da izgradi održive medjunarodne kapacitete za razvoj nacionalnog obrazovanja. IIEP preuzima vrhunske istraživače, obrazovane planere i menadžere, na osnovu dugogodišnjeg iskustva i stručnosti, i njegove globalne mreže vrhunskih stručnjaka iz oblasti obrazovanja iz nacionalnih vladinih organizacija, univerziteta i međunarodnih partnera za razvoj obrazovanja.

Napredni program obuke je intenzivni 8-mjesečni program u planiranju obrazovanja i upravljanja koji vodi do IIEP međunarodnih sertifikata na nivou diplomskih ili Master studija.  Ovaj praktično orijentisani program je kreiran kako bi odgovorio  potrebama razvoja kapaciteta u državama članicama UNESCO-a. Direktnu korist od ovoga mogu imati lideri i menadžeri iz javnog sektora, kroz svoja profesionalna zaduženja, kao i domaći treneri koji rade u obrazovnoj politici i upravljanju. Od svoje prve sjednice u 1965. godini, stručnjaci iz oblasti obrazovanja iz više od 150 država članica UNESCO-a su obučavani putem ovog program obuke.(ATP).

Saopštenje za 2013-2014 opisuje ATP-a ciljeve,  sadrži informacije o sadržaju programa, kursevima i rasporedu, o procedurama upisa; finansijske i detalje o smještaju. Potencijalnim kandidatima online aplikacioni  obrazac je dostupan na sajtu: http://www.unesco.org/iiep.

49. sesija ATP počinje 21. oktobra 2013. putem faze onlajn učenja. Rezidencijalna faza će se održati u Parizu od 6. januara do 27.juna 2014. godine.

Kandidati, kao samostalnu opciju, mogu da odaberu kurs sektora za planiranje obrazovanja,  koji počinje 21. oktobra 2013. a završava se 28.marta 2014. godine.

Kandidati za ATP i ESP moraju se prijaviti onlajn  i zvaničnim pismom od strane  poslodavca ili organa  koji ih šalje, putem elektronske pošte, najkasnije do 31. maja 2013. godine.  Ženskim kandidatima su date prednosti u odnosu na muške u  slučaju jednakih kvalifikacija.