Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

УНЕСЦО Напредни програм обуке у Планирању образовања и управљања за 2013/2014.

Датум објаве: 26.04.2013 10:55 | Аутор: Ивона Међедовић

Испис Штампај страницу


Обавјештавамо заинтересоване кандидате да УНЕСЦО Међународни институтут за планирање образовања (ИИЕП) позива кандидате  да се пријаве на  Напредни програм обуке у  Планирању образовања и управљања за 2013/2014.

УНЕСЦО Медјунарони институт за планирање образовања (ИИЕП) је један од водећих свјетских медјународних  иснтитута за образовно планирање и менаџмент. Од свог оснивања 1963. године, од стране УНЕСЦО-а овај Институт је имао за циј да изгради одрживе медјународне капацитете за развој националног образовања. ИИЕП преузима врхунске истраживаче, образоване планере и менаџере, на основу дугогодишњег искуства и стручности, и његове глобалне мреже врхунских стручњака из области образовања из националних владиних организација, универзитета и међународних партнера за развој образовања.

Напредни програм обуке је интензивни 8-мјесечни програм у планирању образовања и управљања који води до ИИЕП међународних сертификата на нивоу дипломских или Мастер студија.  Овај практично оријентисани програм је креиран како би одговорио  потребама развоја капацитета у државама чланицама УНЕСЦО-а. Директну корист од овога могу имати лидери и менаџери из јавног сектора, кроз своја професионална задужења, као и домаћи тренери који раде у образовној политици и управљању. Од своје прве сједнице у 1965. години, стручњаци из области образовања из више од 150 држава чланица УНЕСЦО-а су обучавани путем овог програм обуке.(АТП).

Саопштење за 2013-2014 описује АТП-а циљеве,  садржи информације о садржају програма, курсевима и распореду, о процедурама уписа; финансијске и детаље о смјештају. Потенцијалним кандидатима онлине апликациони  образац је доступан на сајту: хттп://www.унесцо.орг/ииеп.

49. сесија АТП почиње 21. октобра 2013. путем фазе онлајн учења. Резиденцијална фаза ће се одржати у Паризу од 6. јануара до 27.јуна 2014. године.

Кандидати, као самосталну опцију, могу да одаберу курс сектора за планирање образовања,  који почиње 21. октобра 2013. а завршава се 28.марта 2014. године.

Кандидати за АТП и ЕСП морају се пријавити онлајн  и званичним писмом од стране  послодавца или органа  који их шаље, путем електронске поште, најкасније до 31. маја 2013. године.  Женским кандидатима су дате предности у односу на мушке у  случају једнаких квалификација.