Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Конкурс за стипендије Владе Турске за академску 2013/2014. годину

Датум објаве: 19.03.2013 13:38 | Аутор: Ивона Међедовић

Испис Штампај страницу


Обавјештавамо заинтересоване кандидате да је Дирекција Владе Турске за дијаспору и сродне народе (YТБ) објавила Конкурс за стипендије намијењене  магистарским и докторским студијама у Турској, за академску 2013/2014. годину.  Позивају се успјешни кандидатииз цијелог свијета да аплицирају за атрактивне стипендије намијењене магистарским и докторским студијама на најбољим турским универзитетима.

Заинтересовани кандидати се могу уписати на магистарске, или докторске студије на свјетски реномираним универзитетима у Турској у различитим областима које укључују, али нису ограничене само на политичке науке, медјународне односе, право, инжињеринг, исламске студије, пољопривреду, економију, новинарство, историју, социологију, архитектуру и лингвистичке студије.

Аплицирање се врши  искључиво преко wеб странице www.туркиyебурслари.гов.тр

Услови за пријављивање:

Кандидати који су дипломирали, или ће дипломирати крајем 2013. године на основним студијама, могу аплицирати за ове стипендије.

Кандидати који желе да аплицирају за магистарске програме треба да буду родјени   послије 01.01.1983. године, а за докторске студије  послије 01.01.1978. године.

Исто тако,  кандидати који већ студирају у Турској не могу аплицирати за ниво који већ похадјају.

Стипендија обухвата сљедеће:

· Мјесечни износ

· Универзитетскушколарину

· Здравствено осигурање

· Смјештај у студенском дому

· Обуку из турског језика

· Повратну карту, само при упису и на завршној години

Процедура аплицирања:

Апликације ће се примати само електронским путем, преко сљедећих интернет адреса: www.туркиyебурслари.гов.тр , или www.трсцхоларсхипс.орг

Приликомонлинеаплицирања, кандидатидобијају корисничко име и лозинку. На наведеним интернет страницама, кандидати могу наћи све информације о појединим програмима на турским универзитетима.

Рок пријављивања је 31. март 2013. године

 

Дирекција Владе Турске за дијаспору и сродне народе (YТБ) извршиће преселекцију кандидата, а они који удју у најужи избор биће позвани на интервју. Са кандидатима из Црне Горе, интервју ће  се обавити у просторијама Амбасаде Турске у Подгорици, о чему ће кандидати бити благовремено обавијештени од поменуте Дирекције Владе Турске (YТБ).