Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Стипендије Владе Мађарске и ФАО-а за академску 2013/2014. годину

Датум објаве: 24.01.2013 10:43 | Аутор: Ивона Међедовић

Испис Штампај страницу


Влада Мађарске, у сарадњи са Организацијом за храну и пољоприведу Уједињених нација (ФАО), додјељује ограничени број стипендија за постдипломске студије кандидатима из области пољопривреде, заштите биља, руралног развоја и агробизниса, сигурне прехране животиња и хортикултуре, за академску 2013/14. годину.

За ове стипендије могу конкурисати кандидати из сљедећих земаља: Авганистан, Албанија, Алжир, Азербејџан,Бјелорусија, БиХ, Буркина Фасо,Вијетнам, Етиопија, Замбија, Јемен, Јерменија,  Казахстан, Кенија, Киргистан, Косово, Лаос, Македонија, Мали, Молдавија, Монголија, Намибија, Нигерија, Сјеверна Кореја, Филипини, Чад, Србија, Сомалија,  Јужни Судан, Таџикистан, Туркменистан, Уганда, Украјина, Узбекистан и Црна Гора.

Стипендије покривају трошкове пријављивања и школарине током трајања студија, основне књиге, смјештај у студентском дому и животне трошкове, а финансираће их Влада Мађарске, у складу са Уговором који је потписала са ФАО, 2007.г.

Добитници стипендија имаће исто здравствено осигурање као и мађарски студенти, током периода коришћења стипендије.

Стипендија не покрива путне трошкове до и од Мађарске.

Трајање стипендије: 22 мјесеца, почев од септембра 2013.г. и не може се продужити

Програм ових студија реализује се на енглеском језику,а биће инициран само уколико буде пријављен довољан број квалитетних кандидата.

Универзитети који учествују у овом програму: Корвинус Универзитет из Будимпеште (Факултет за хортикултуру), Универзитет из Капошвара (Факултет наука о животињама), Универзитет „Сент Иштван“ (Факултет за пољопривреду и науке о животној средини) и Универзитет Панонија (Факултет Георгикон).

Процедура пријављивања и селекција:

Кандидати који нису били изабрани претходних година могу се поново пријавити за програм за 2013/14.г. Кандидати треба да поднесу комплетан досије поново, ИСКЉУЧИВО ЕЛЕКТРОНСКОМ ПОШТОМ.

Фаза 1: ФАО ће прегледати пристигле кандидатуре и упутити своје препоруке Министарству руралног развоја Мађарске које ће их прослиједити на одговрајући универзитет, по избору пријављених кандидата. Кандидати морају поднијети КОМПЛЕТАН ДОСИЈЕ  на горе наведену Е-маил - адресу. Непотпуни досијеи се неће разматрати.

Фаза 2: Мађарски Универзитети који учествују у овом Програмуводиће даљу процедуру селекције и обавијестити сваког успјешног кандидата. Селекцију студената обављаће искључиво универзитети, без укључивања ФАО-а.

Од одабраних кандидата може се тражити да полажу писани или усмени испит из енглеског језика, као дио пријемне процедуре.

Критеријуми за селекцију су сљедећи:

· Држављанство једне од земаља са листе земаља предвиђених за овај Програм

· Одлична успјех током школовања

· Добро здравље

· Мотивисаност

· Добро знање енглеског језика

· Старосна доб: предност ће имати кандидати млађи од 30 година

Досије треба да буде састављен од сљедеће документације , искључиво на енглеском језику:

· Правилно попуњен пријавни формулар (може се преузети са сајта Министарства просвјете Црне Горе, овђе, или са wеб сите-а  ФАО-а)

· Скорији ЦВ

· Превод дипломе о завршеним студијама и додатак дипломе овјерене од сталног судског тумача за енглески језик

· Увјерење о добром знању енглеског језика

· Копије одговарајућих страница пасоша

· Изјава о мотивисаности

· Љекарско Увјерење о добром здравственом стању и његов превод на енглески од судског тумача

· Потврда од МУП-а Црне Горе да кандидат(киња) није под истрагом (да нема криминални досије)

Заинтересовани кандидати треба да се пријаве ФАО-у, искључииво путем електронске поште, на цапацитy-девелопмент@фао.орг , најкасниједо 28. фебруара 2013. године.

Кандидати који нису били изабрани претходних година могу се поново пријавити за програм за 2013/14.г., али  треба да поднесу комплетан досије поново, ИСКЉУЧИВО ЕЛЕКТРОНСКОМ ПОШТОМ.

Досијеа кандидата упућена поштом, или куриром, неће се узимати у разматрање.

Одабрани студенти потписаће уговор са Министарством руралног развоја Мадјарске које је донатор овог програма, у вријеме уписа првог семестра.

Више информација о Програму можете преузети овђе...Ноw_2013_Хунгарy_Цоурсе_Десцриптион__доцx_вИБ.доцx

Пријавне формуларе можете преузети овђе...Ноw_2013_Апплицатион_Форм.доцx