Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

ПРОГРАМ СТИПЕНДИЈА ЗА МЛАДЕ - САУВЕ СЦХОЛАРС

Датум објаве: 25.10.2012 10:50 | Аутор: Ивона Међедовић

Испис Штампај страницу


У току је подношерње апликација и номинација Сауве фондацији за 2013-14. годину.

Крајњи рок за  подношење комплетних апликација и номинација је четвртак, 1.новембар 2012. до поноћи.

Заинтересовани кандидати могу отпочети своју онлине апликацију на сајту: хттп://саувесцхоларс.орг/ен/сцхоларс/хоw_то_апплy.

 

Информација о Соуве фондацији и апликационој процедури

 

Сауве  фондација је основана 1989. године и посвећена је развоју изузетно талентованих младих лидера.  Пријаве  за 2013-14 школску годину је у току и још једном се тражи помоћ младих талентованих људи на путу ка идентификацији најбољих и најпаметнијих лидера из цијелог свијета. Овај програм је намијењен лидерима  од 23 до 30 година (до 31. децембра нијесу напунили 30 година) који желе да промијене свијет. Стипендисти се бирају прије свега на основу квалитета прописаних од стране прве жене ове фондације, која је била Генерални Гувернер Канаде, г-ђе Јеанне Сауве, а то су: иницијативност, мотивација, визија, машта, комуникационе способности, свијест о питањима домаћег и међународног занчаја и јака жеља за промјенама.

Сваке године  14 изузетних младих лидера добија јединствену прилику да проведе девет мјесеци даље од њихових факултета, послова или других формалних обавеза, за вријеме коих се посвећују свом личном и професионалном развоју.

Од сваког стипендисте се очекује да спроведе нови пројекат из области његове/њене струке, на примјер: правно заступање, умјетност, бизнис, комуникација, образовање, Владин систем, филантропија или истраживање, или да доврши неко истраживање које је већ у току.

Стипендисти живе заједно у Јеане Сауве  резиденцији,  имају статус „дипломираних истразивача- приправника“, а самим тим уживају и право на приступ академским програмима  МцГилл Универзитета, заједно са великим спектром других културних и интеркултуралних ресурса у ширем кругу Монтреалнске заједнице,  укључујући и Цонцоридија Универзитет. У исто вријеме они доприносе и добијају бенефит од заједничког живота и вишеструке размјене са својим колегама-стипендистима, као и са изванредним академским менторима, експертима из одабраних области сваког од стипендисте. За више информација консултовати страницу на сјату “како програм ради“.

Од свог формирања 2003. године у овом програму је учествовало 126 стипендиста из 50 различитих земаља. Њихов боравак у Монтреалу се показао у сваком случају као позитиван за њих и за заједницу у  ширем смислу.

Апликациони процес је једноставан. Састоји се из три следећа корака:

 

1. Заинтересовани кандидат треба да започне апликацију тако што ће на адреси:    хттп://саувесцхоларс.орг/ен/сцхоларс/апплy, он- лине попунити Основни информациони формулар.

Достављањем овог формулара покреће се процес у којем сваки кандидат добија е-маил у ком се налзе апликациона и номинациона форма, у облику ПДФ докумената.

2. Сви  кандидати треба да буду званично номиновани. Лице/институција која номинује треба да  заврши и приложи номинациону форму, на wеб сајту Фондације до 1. новембра 2012, у поноћ.

3. Такође, сви кандидати треба да комплетирају и приложе апликацијони формулар на wеб сајту Фондације до поноћи 1. новембра 2012. године у помоћ.