Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Летња школа “Платонова академија: Капија за примијењену филозофију у науци”,

Датум објаве: 10.05.2012 10:41 | Аутор: Ивона Међедовић

Испис Штампај страницу


Фондација за хеленски свијет (ФХW хтпп://фхw.гр) у сарадњи са Универзитетом у Атини и Оназис културним центром покренула је пројекат под називом Платонова Академија развој знања и иновативних идеја. Циљ пројекта је:

-          Подршка истраживању који се тиче развоја знања и иновативних идеја као кључног фактора за друштвени и политички прогрес;

-          Развој мреже сарадње, у циљу повезивања грчких и прекоморских образовних установа као и повезивања индивидуалних истраживача и истраживачких установа и

-          Коришћење Атине и њеног културног насљеђа као основе за прикупљање знања у циљу развоја алтернативних метода учења.

У оквиру овог Пројекта Фондација за хеленски свијет планира да организује мултидисциплинарну љетњу школу. Размотриће се и презентовати питања која се односе на основне принципе Платонове филозофије, биоетике, теорије знајња, филозофије права, филозофије језика и комуникације, етике, логике, филозофије математике, филозофије науке, филозофије умјетности, дигиталне технологије и вјештачке интелигенције, филозофије ума итд.

Љетња школа је намијењена студентима постдипломских студија.

Покривени су трошкови наставе, образовног материјала, смјештаја и исхране, као и трошкови дневног транспорта. Љетња школа траје 15 дана (двије седмице), од 16-29. јула 2012. године.

Програм укључује 32 сата предавања, 16 сати радионица, три посјете историјским и археолошким знаменитостима.

Језик предавања је енглески, а предавачи су стручњаци чије је истраживање фокусирано на успостављање веза између филозофије, технологије и науке са филозофске или научне тачке гледишта.

Детаљан програм љетње школе може се наћи на линку: хттп://суммерсцхоол.фхw.гр/плато

Крајњи рок за пријаву је 31. мај 2012. године.

Кандидати заинтересовани за учешће на овој љетњој школи треба да пошаљу попуњен пријавни формулар уз детаљан ЦВ на е-маил адресу: суммерсцхоол@фхw.гр 

Допис насловити на плато 2012