Manja slova Veća slova RSS

Srednje obrazovanje

19.06.2015.

Najava: Crnogorska delegacija na ministarskom sastanku „Inoviramo za buduće stručno obrazovanje“

Najava: Crnogorska delegacija na ministarskom sastanku „Inoviramo za buduće stručno obrazovanje“ Crnogorska delegacija koju predvodi Veljko Tomić v. d. generalni direktor Direktorata za opšte srednje, stručno i obrazovanje odraslih učestvovaće na sastanku ministara odgovornih za stručno obrazovanje, evropskih socijalnih partnera i Evropske komisije „Inoviramo za buduće stručno obrazovanje“, koji će se održati 22. juna 2015. godine u Rigi, Letonija. Sastanak se organizuje u okviru predsjedavanja Letonije Evropskim savjetom.

19.06.2015.

Saopštenje: Donijeta Odluka o najnižoj cijeni obuka za polaganje vozačkog ispita

Saopštenje: Donijeta Odluka o najnižoj cijeni obuka za polaganje vozačkog ispita

Vlada Crne Gore na prijedlog Ministarstva prosvjete donijela je Odluku o utvrđivanju najnižeg iznosa naknade troškova za obuku kandidata za vozača, izdavanje potvrda o završenoj obuci, svjedočanstva o položenom vozačkom ispitu, kao i visini troškova polaganja vozačkog ispita.

17.06.2015.

Saopštenje: Održana sjednica Nacionalnog Savjeta za obrazovanje

Na prvoj sjednici Nacionalnog savjeta za obrazovanje, konstituisanog u drugom sazivu, usvojen je Poslovnik o radu i Zapisnik sa prethodne sjednice i formirani su: Odbor za opšte obrazovanje, Odbor za stručno obrazovanje i Odbor za obrazovanje odraslih.

12.06.2015.

Saopštenje: Uručene nagrade pobjednicima Državnog takmičenja iz matematike, fizike, biologije i stranih jezika

Saopštenje: Uručene nagrade pobjednicima Državnog takmičenja iz matematike, fizike, biologije i stranih jezika

Ministar prosvjete mr Predrag Bošković i direktorica Ispitnog centra Dragana Dmitrović dodijelili su danas, 12. juna, u KIC-u “Budo Tomović” nagrade pobjednicima na Državnom takmičenju iz matematike, fizike, biologije i stranih jezika – engleskog, francuskog, njemačkog i italijanskog.

09.06.2015.

Konkurs za upis polaznika u prvu godinu višeg stručnog obrazovanja za školsku 2015/2016 godinu

Ministarstvo prosvjete raspisuje konkurs za upis polaznika u prvu godinu višeg stručnog obrazovanja za školsku 2015/2016 godinu.

04.06.2015.

Saopštenje: Održana Međunarodna konferencija "Torino proces 2015 - unapređujemo vještine zajedno"

Saopštenje: Održana Međunarodna konferencija "Torino proces 2015 - unapređujemo vještine zajedno"

Crnogorska delegacija na čelu sa Veljkom Tomićem, v.d. generalnog direktora za opšte srednje, stručno i obrazovanje odraslih učestvovala je na Međunarodnoj konferenciji "Torino proces 2015 - unapređujemo vještine zajedno", koja je održana 3 i 4. juna 2015. godine, u Torinu, Republika Italija.

29.05.2015.

Saopštenje: Prijemni ispit za obrazovne profile likovni saradnik – slikar i grafički dizajner saradnik u Srednjoj likovnoj školi „Petar Lubarda“ na Cetinju

JU Srednja likovna škokla „Petar Lubarda“ na Cetinju u utorak, 9. juna 2015. godine organizuje prijemni ispit za obrazovne profile likovni saradnik – slikar i grafički dizajner saradnik. Prijave se dostavljaju od 1. do 8. juna od 9 do 13 časova u Školi. Prilikom predaje dokumenata potrebno je priložiti originalno svjedočanstvo iz VII , VIII i IX razreda, a Prijava se dobija u Školi.

20.05.2015.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Srednjoj pomorskoj školi u Kotoru

Učenici završnih razreda Srednje pomorske škole u Kotoru, prekvalifikanti i profesori Aktiva za fizičkog vaspitanje učestvovali su juče, 19. maja, u Akciji dobrovoljnog davanja krvi.

18.05.2015.

Saopštenje: Otvoren 5. Sajam mladih pronalazača u Delta City-ju

Saopštenje: Otvoren 5. Sajam mladih pronalazača u Delta City-ju

Peti po redu, Sajam mladih pronalazača otvoren je u podne u Delta City-ju. Organizatori sajma su Fondacija Mladi Pronalazači Crne Gore, Centar za stručno obrazovanje, Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo nauke, dok je glavni pokrovitelj Sajma Crnogorska Komercijalna banka.

15.05.2015.

Saopštenje: Organizovano predavanje na temu „Stop nasilju“ u Srednjoj školi „Mladost“ u Tivtu

Saopštenje: Organizovano predavanje na temu „Stop nasilju“ u Srednjoj školi „Mladost“ u Tivtu

U Srednjoj mješovitoj školi „Mladost“ u Tivtu u saradnji sa Odjeljenjem bezbjednosti u Tivtu organizovano je predavanje na temu „Stop nasilju“. Predavanje je bilo namijenjeno učenicima III razreda gimnazije i stručne škole. Prezentaciju su učenicima održali komandir stanice policije Tivat Predrag Žižić, pomoćnik komandira za bezbjednost saobraćaja Zoran Moračanin i pomoćnik komandira za javni red i mir Radovan Todorović.