Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Позив за пријаву на онлајн семинар ,,Унапређење квалитета активности каријерног вођења и саветовања у школама” за каријерне савјетнике из основних и средњих школа у Црној Гори

Позив за пријаву на онлајн семинар ,,Унапређење квалитета активности каријерног вођења и саветовања у школама” за каријерне савјетнике из основних и средњих школа у Црној Гори
Датум објаве: 12.05.2020 09:15 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Министарство просвјете Црне Горе – Национални Еурогуиданце центар у сарадњи са Еурогуиданце центром из Србије организује онлајн размјену искустава наставника и стручних сарадника из основних и средњих школа из области каријерног вођења и савјетовања током посљедње седмице маја (25-29. маја 2020. године).

Овај догађај има за циљ да кроз низ вебинара и активности на онлајн платформи за учење омогући размјену искустава и идеја за унапређење активности каријерног вођења и саветовања у школама и развоја сарадње са локалном заједницом у овој области. У склопу овог догађаја учесници ће имати прилику да представе своје искуство планирања и спровођења активности КВиС и сарадње са другим актерима у овој области. Такође, кроз интерактивне вебинаре и друге активности на платформи за учење, учесници ће имати прилику да дискутују о изазовима и правцима даљег развоја активности и осмишљавају начине даље сарадње како на националном тако и на европском нивоу.

У периоду трајања догађаја, учесници ће имати приступ заједничком простору на Моодле платформи, док ће једном дневно бити организовани вебинари на Зоом платформи.
Вебинари ће бити организовани са почетком у 11 часова у трајању од 90 минута по сљедећем распореду:
• Понедјељак, 25. мај 2020. год., вебинар на тему: ,,Сарадња школе и локалне заједнице у спровођењу активности КВиС за ученике”
• Уторак, 26. мај 2020.год., вебинар на тему: ,,Приказ примјера добре праксе активности КВиС у школама из Србије”
• Сриједа, 27. мај 2020.год., вебинар на тему: ,,Приказ примјера добре праксе активности КВиС у школама из Црне Горе”
• Четвртак, 28. мај 2020.год., вебинар на тему: ,,Унапређење активности КВиС у школама”- размјена искустава и заједничко планирање будућих активности учесника обуке кроз групне активности свих учесника

Сви заинтересовани каријерни савјетници из основних и средњих школа могу се пријавити за учешће попуњавањем регистрационог формулара до недеље 17. маја до краја дана, који је потребно послати на мејл марија.дјурисиц@мпс.гов.ме.

С обзиром да је број мјеста за учеснике из обје земље ограничен на 30 учесника по земљи, препоручљиво је да се пријавите што раније. Приликом избора учесника на овом догађају водиће се рачуна о исказаној мотивацији, а затим и равномјерној заступљености школа као критеријуму. Учешће на догађају је бесплатно.

За сва додатна питања у вези са овим догађајем доступни смо путем мејла марија.дјурисиц@мпс.гов.ме .

Регистрациони формулар.доцx