Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

ЕНО Акција садње 22. маја – Посади стабло код куће

ЕНО Акција садње 22. маја – Посади стабло код куће
Датум објаве: 04.05.2020 14:32 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Овогодишња ЕНО акција садње дрвећа одржаће се 22. маја, на Међународни дан биолошке разноврсности, као дио шире кампање под називом Еартх Сцхоол коју су покренули ТЕД-Ед, УНЕП и 30 партнера, како би одговорили на кризу ЦОВИД-19.

Бесплатна образовна платформа Еартх Сцхоол је доступна наставницима, родитељима, ученицима и глобалним грађанима, обезбјеђујући бесплатне, високо-квалитетне образовне материјале, а у циљу подрше ученицима, наставницима и родитељима широм свијета који су приморани да у овом тренутку буду код куће.

Аутори ове онлајн иницијативе су Програм УН за животну средину (УНЕП) и ТЕД-Ед.

Еартх Сцхоол нуди на својој платформи видео записе, материјале за читање и предлог активности –на 10 језика – како би помогао ученицима да стекну напредније разумијевање животне средине и улоге човјека у њој.

Намијењена дјеци и младима од 5 до 18 година, кампања ће трајати 30 дана. Њен званични почетак је био 22. априла, на Дан планете Земље, а биће окончана 5. јуна, на Дан заштите животне средине.

Према подацима УНЕСЦО-а, више од 1,5 милијарди ученика погођено је затварањем школа услијед ЦОВИД-19 пандемије. Пандемија је узроковала здравствену, економску и образовну кризу. У времену физичких и друштвених баријера, јавила се потреба за глобалном научном писменошћу.

У циљу подршке кампањи, ЕНО позива своје чланице да допринесу иницијативи реализацијом акције садње 22. маја, која ће се због кризе ЦОВИД-19, ове године организовати код куће или у близини куће, уз учешће мањих група које ће сачињавати дјеца, ученици и њихови родитељи или пријатељи.

Ко није у могућности да организује акцију садње, још увијек може учествовати тако што ће направити фотографије дрвећа и подијелити их на фејсбук страници ЕНО програма:

хттпс://www.фацебоок.цом/евентс/156206832461543

Пријава за учешће и слање информација, фотографија и података о реализованој акцији је искључиво посредством апликације Енвирате, чији се линк такође налази на сајту ЕНО Трее Плантинг.

Инструкције за учешће и друге информације су доступне на сајту ЕНО Трее Плантинг Даy: хттп://треедаy.енопрограмме.орг
Сајт платформе Еартх Сцхоол: хттпс://ед.тед.цом/еартх-сцхоол