Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Марија Ђуровић из Пљеваља освојила прво мјесто на међународном такмичењу: ''Крас под заштитом – поклон за будуће генерације''

Марија Ђуровић из Пљеваља освојила прво мјесто на међународном такмичењу:
Датум објаве: 22.10.2019 08:13 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Ученица ЈУ Гимназија „Танасије Пејатовић“ у Пљевљима, Марија Ђуровић, освојила је освојила прво мјесто у категорији за ученике изнад 12 година – цртеж, на међународном такмичењу: ''Крас под заштитом – поклон за будуће генерације'' које је одржано у Софији, Бугарска. Такмичење је спроведено у циљу популаризације краса као природног феномена.

Марија је присуствовала церемонији додјеле награда, 29. септембра 2019. године у Централној згради Бугарске академије наука у Софији, у оквиру Свечане сједнице Међународне научне и практичне конференције ''Заштићене крашке територије – законодавство, туризам, мониторинг''. На конференцији, која је трајала од 29. септембра до 2. октобра, присуствовале су Марија, као награђена учесница и њен разредни старјешина, Росанда Терзић.

У оквиру конференције, најбољи радови су били представљени на изложби у Националном природњачком музеју у Софији, најбогатијем природњачком музеју на Балканском полуострву.