Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

РЕКОНСТРУИСАН КРОВ ШКОЛЕ »СЕРГИЈЕ СТАНИЋ«

РЕКОНСТРУИСАН КРОВ ШКОЛЕ »СЕРГИЈЕ СТАНИЋ«
Датум објаве: 17.10.2019 14:07 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Министарство просвјете и Школа за средње и више стручно образовање “Сергије Станић” су у претходном периоду заједнички и готово у потпуности реконструисали кров главне зграде Школе, а вриједност инвестиције износила је око 30.000 еура. Такође, у току је реконструкција десетак образовних објеката у Главном граду.

Директор Школе Дарко Вулчевић рекао је да је реконструкција је подразумијевала постављање новог покривача, олука, као и друге радове које је било потребно извести на објекту.

»Овом реконструкцијом коју смо урадили уз подршку Министарства просвјете, ријешили смо питање крова и обезбиједили пријатније услове за рад и боравак ученика и запослених у Школи«, рекао је Вукчевић. Како је нагласио, у наредном периоду планирани су радови на преосталом, мањем дијелу крова.

“Напомињем да су Министарство просвјете и Школа ове године реконструисали кров некадашњег Народног универзитета “Милун Божовић”, који сада припада школи “Сергије Станић”. Инвестиција је износила око 24.000 еура”, подсјетио је Вукчевић.

ПР служба Министарства просвјете

Начелник Службе за инвестиције и јавне набавке у Министарству просвјете, Филип Грујић, рекао је да је Министарство посвећено обнови школске инфраструктуре, изградњи нових објеката и побољшању услова боравка дјеце и запослених.

»Ово је само један од пројеката обнове школске инфраструктуре на територији Главног града, у којем је Министарство учествовало са 50% средстава. Као што је јавност упозната, Министарство посвећено ради на обнови инфраструктуре образовних установа, као и на изградњи нових објеката.

ПР служба Министарства просвјете

Свакако, Главни град, са највећим бројем ученика, има и највеће потребе, којима увијек идемо у сусрет. У току је реконструкција десет објеката, вриједности више стотина хиљада еура, а планирана је изградња десет нових објеката на територији Подгорице, попут школа у Толошима, Цитy кварту, Забјелу, Карабушком пољу, као и нова гимназија, и сви ови пројекти су ушли у Капитални буџет. Такође, градиће се и вртићи у Блоку 6, на Златици, Старом Аеродрому, Тушком путу и Цитy кварту, те надоградити два вртића, на Забјелу и у Момишићима, гдје ће се капацитети постојећих објеката повећати за 100 %.

Два прва наредна пројекта која нас очекују јесу почетак градње вртића у Блоку 6 ове године, те расписивање конкурса за идејно рјешење школе у Толошима у наредних дана“, закључио је Грујић.

ПР служба Министарства просвјете