Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

П о з и в директорима/директорицама средњих школа за учешће у расправи

П о з и в директорима/директорицама средњих школа за учешће у расправи
Датум објаве: 08.03.2018 10:13 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Програмом рада за 2018. годину Министарство просвјете је у обавези да донесе Правилник о измјенама и допунама Правилника о начину, поступку и времену полагања матурског испита у гимназији и Правилник о измјенама и допунама Правилника о начину и поступку полагања стручног испита за ученике који настављају образовање.

Сагласно наведеном, Министарство просвјете је, у складу са прописаном процедуром, припремило нацрте наведених правилника, које објављује на својој интернет страници и порталу е-управе.

Имајући у виду значај питања која се уређују овим прописима, позивамо Вас да давањем приједлога, сугестија и коментара узмете учешће у конципирању текстова правилника како би дошли до најбољих рјешења и укупног унапређивања ових испита.

У том циљу, потребно је да директори установа упознају наставнике, стручне и друге органе са саџином овог позива и текстовима нацрта правилника, како би се са њима упознала најшира стручна јавност.

Молимо да приједлоге, сугестије и коментаре доставите Министарству просвјете, на Е-маил: мпс@мпс.гов.ме, или путем поште, до 22. марта 2018. године.

Позив за расправу.пдф

ИЗМЈЕНЕ Правилника - матурски испит.доц

Измјене и допуне Правилника - стручни испит.доцx