Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Шеховић се сусрео са Иреном Маџгаљ: Талентима ћемо дати заслужено мјесто

Шеховић се сусрео са Иреном Маџгаљ: Талентима ћемо дати заслужено мјесто
Датум објаве: 02.02.2018 14:23 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Министар просвјете др Дамир Шеховић сусрео се данас са Иреном Маџгаљ, побједницом XВ Међународне олимпијаде из руског језика, која се одржала у децембру прошле године у Институту за руски језик у Москви.

Министар се током сусрета упознао са начином селекције на поменутом такмичењу, на коме је учествовало преко 2 500 дјеце, али и са бројним наградама које је Ирена освајала током основне и средње школе, укључујући “Луча” диплому и награде на државном такмичењу у знању руског језика.

Маџгаљ и министар Шеховић разговарали су и о могућностима које се освајањем награда отварају надареним младим људима. Министар је рекао да Министарство просвјете покушава да пружи подршку сваком таленту, те да ће се од ове године то радити на системски начин.

ПР служба Министарства просвјете

Наиме, Министарство просвјете основало је Фонд за квалитет и таленте, који ће постати оперативан у другој половини ове године. Из њега ће се, на основу јасних критеријума који ће ускоро бити дефинисани, опредјељивати средства за подршку ученицима и наставницима.

Ирена Маџгаљ је ученица другог разреда ЈУ Средња стручна школа у Бијелом Пољу и одличан је ученик. На поменутом такмичењу у Москви на коме је освојила прву награду, учестовало је преко 2 500 ученика из цијелог свијета, а у финалном дијелу 151 ученик из 28 земаља. Осим главне награде Маџгаљ је освојила и прво мјесто у номинацији „Млади оратор“, а ментор јој је био професор Расим Касуновић.

Министар је побједници уручио и поклон, као и пригодан поклон за ментора Касуновића.