Manja slova Veća slova RSS

Saradnja sa NVO

06.12.2013.

JAVNI POZIV NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA

Ministarstvo prosvjete upućuje JAVNI POZIV NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA

30.10.2013.

Projekat NVO Korak po korak pod nazivom „Produženi stručni postupak“ realizuje se u OŠ „Vladimir Nazor“ u Podgorici uz pomoć Glavnog grada - Podgorice

Sekretarijat za socijalno staranje Glavnog grada - Podgorica prepoznao je značaj rizičnog ponašanja mladih i sve posljedice koje ono nosi pa je podržao NVO Korak po korak za realizaciju projekta „Produženi stručni postupak“ u OŠ „Vladimir Nazor“ u Podgorici u trajanju šest mjeseci.

03.10.2013.

PROMOCIJA ZBIRKE OBRAZOVANJE ZA MIR – ISKUSTVA IZ PRAKSE

PROMOCIJA ZBIRKE OBRAZOVANJE ZA MIR – ISKUSTVA IZ PRAKSE

U saradnji sa Ministarstvom prosvjete, NVO Nansen dijalog centar Crna Gora je u petak 20. septembra 2013. godine u sali Zavoda za školstvo, održao promociju zbirke iskustava o implementaciji programa Obrazovanje za mir pod nazivom Obrazovanje za mir – iskustva iz prakse, koja sadrži tekstove nastavnika, mirovnih edukatora, predstavnika ministarstava prosvjete, zavoda za školstvo i nevladinog sektora iz Crne Gore i Srbije. Zbirku su objavili Nansen dijalog centar Crna Gora i Nansen dijalog centar Srbija uz podršku Globalnog partnerstva za prevenciju oružanih sukoba - GPPAC.

10.05.2013.

Realizacija konkursa NVO ALFA Centar

Realizacija konkursa NVO ALFA Centar

NVO ALFA Centar je od 25. novembra do 25. decembra 2012. godineraspisao Konkurs za izbornajbolje fotografije i najboljeg eseja na temu: "Moja zemlja – bezbjedna zemlja" na kome su mogli da učestvuju učenici srednjih škola iz Crne Gore. Cilj konkursa je bio da se na literarni i likovni način predstavi budućnost Crne Gore kao bezbjedne i stabilne, međunarodno uvažene i demokratske zemlje.

23.04.2013.

Projekti sa NVO u 2012. godini

Projekte sa NVO u 2012. godini možete pogledati ovđe...

10.12.2012.

Projekat „Demokratske radionice“

Projekat „Demokratske radionice“

Skupština Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i sporta organizuje projekat „Demokratske radionice“, sa ciljem da podstakne interesovanje kod mladih za politiku i demokratske procese. Projekat je zamišljen kao podrška građanskom vaspitanju za učenike osnovnih škola, kojim se stiču znanja o parlamentarnoj demokratiji, funkcionisanju parlamenta, donošenju i primjeni zakona, kao i ulozi medija u pluralističkom društvu. Projekat je finansijski podržan od ERSTE fondacije, uz tehničku i stručnu realizaciju NVO Forum MNE (Forum mladi i neformalna edukacija).

30.05.2012.

SASTANAK REGIONALNE SAVJETODAVNE GRUPE GLOBALNOG PARTNERSTVA ZA PREVENCIJU ORUŽANIH SUKOBA NA ZAPADNOM BALKANU

SASTANAK REGIONALNE SAVJETODAVNE GRUPE GLOBALNOG PARTNERSTVA ZA PREVENCIJU ORUŽANIH SUKOBA NA ZAPADNOM BALKANU

U Podgorici je u petak, 27. aprila 2012. godine održan sastanak Regionalne savjetodavne grupe Globalnog partnerstva za prevenciju oružanih sukoba (GPPAC) za Zapadni Balkan. Na sastanku, koji je organizovao NDC Crna Gora u saradnji sa NDC Srbija, učestvovali su predstavnici državnih institucija i civilnog sektora iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, okupljeni oko ideje održivog mira.

16.05.2012.

REGIONALNA KONFERENCIJA “OBRAZOVANJE I LOKALNA SAMOUPRAVA ZA ODRŽIVI RAZVOJ”

REGIONALNA KONFERENCIJA “OBRAZOVANJE I LOKALNA SAMOUPRAVA ZA ODRŽIVI RAZVOJ”

U okviru projekta “Obrazovanje za održivi razvoj na Zapadnom Balkanu”, koje finansira Ministarstvo za spoljne poslove Finske, Regionalni centar za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu (REC) organizovao je drugu Regionalnu konferenciju pod nazivom „Obrazovanje i lokalna samouprava za održivi razvoj” u Bečićima od 10. do 12. maja, 2012. godine. Konferenciji su prisustvovali predstavnici obrazovnih institucija i lokalnih zajednica iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Mađarske i Finske.

25.04.2012.

JAVNI POZIV

U skladu sa Uredbom o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija (“Sl.list CG”, br.7/2012), Ministarstvo prosvjete i sporta upućuje JAVNI POZIV nevladinim organizacijama

26.03.2012.

Projekat „Od okoliša do porodice“

U okviru saradnje na realizaciji razvojnog projekta „Od okoliša do porodice“, predstavnice slovenačkih nevladinih organizacija Zavoda Krog i Zavoda Emma, u utorak, 20. marta, posjetile su JU Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ u Beranama.