Manja slova Veća slova RSS

Saradnja sa NVO

30.05.2012.

SASTANAK REGIONALNE SAVJETODAVNE GRUPE GLOBALNOG PARTNERSTVA ZA PREVENCIJU ORUŽANIH SUKOBA NA ZAPADNOM BALKANU

SASTANAK REGIONALNE SAVJETODAVNE GRUPE GLOBALNOG PARTNERSTVA ZA PREVENCIJU ORUŽANIH SUKOBA NA ZAPADNOM BALKANU U Podgorici je u petak, 27. aprila 2012. godine održan sastanak Regionalne savjetodavne grupe Globalnog partnerstva za prevenciju oružanih sukoba (GPPAC) za Zapadni Balkan. Na sastanku, koji je organizovao NDC Crna Gora u saradnji sa NDC Srbija, učestvovali su predstavnici državnih institucija i civilnog sektora iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, okupljeni oko ideje održivog mira.

16.05.2012.

REGIONALNA KONFERENCIJA “OBRAZOVANJE I LOKALNA SAMOUPRAVA ZA ODRŽIVI RAZVOJ”

REGIONALNA KONFERENCIJA “OBRAZOVANJE I LOKALNA SAMOUPRAVA ZA ODRŽIVI RAZVOJ”

U okviru projekta “Obrazovanje za održivi razvoj na Zapadnom Balkanu”, koje finansira Ministarstvo za spoljne poslove Finske, Regionalni centar za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu (REC) organizovao je drugu Regionalnu konferenciju pod nazivom „Obrazovanje i lokalna samouprava za održivi razvoj” u Bečićima od 10. do 12. maja, 2012. godine. Konferenciji su prisustvovali predstavnici obrazovnih institucija i lokalnih zajednica iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Mađarske i Finske.

25.04.2012.

JAVNI POZIV

U skladu sa Uredbom o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija (“Sl.list CG”, br.7/2012), Ministarstvo prosvjete i sporta upućuje JAVNI POZIV nevladinim organizacijama

26.03.2012.

Projekat „Od okoliša do porodice“

U okviru saradnje na realizaciji razvojnog projekta „Od okoliša do porodice“, predstavnice slovenačkih nevladinih organizacija Zavoda Krog i Zavoda Emma, u utorak, 20. marta, posjetile su JU Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ u Beranama.

20.03.2012.

Predloženi kandidati predstavnici NVO sektora za članove radne grupe za izradu Zakona o mladima

Ministarstvo prosvjete i sporta, nakon sprovedenog javnog poziva, objavljenog 5. marta 2012. godine, u skladu sa Uredbom o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija (``Sl. List CG``, br. 07/2012), te liste kandidata/kinja predstavnika/ca NVO predloženih za članove/ce radne grupe za izradu Zakona o mladima, nakon uvida u cjelokupnu priloženu dokumentaciju, utvrdilo je sledeće:

15.03.2012.

LISTA KANDIDATA PREDLOŽENIH ZA ČLANOVE RADNE GRUPE ZA IZRADU ZAKONA O MLADIMA

Ministarstvo prosvjete i sporta, nakon sprovedenog javnog poziva, objavljenog 5. marta 2012. godine, u skladu sa Uredbom o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija (``Sl. List CG``, br. 07/2012), utvrdilo je listu kandidata/kinja predstavnika/ca NVO predloženih za članove/ce radne grupe za izradu Zakona o mladima. Nakon uvida u cjelokupnu priloženu dokumentaciju, Ministar će, u roku od 8 dana od dana isteka roka za prijavu, izabrati kandidate/kinje, koje je predložio najveći broj organizacija, a koji ispunjavaju propisane kriterijume.

27.02.2012.

Ministarstvo prosvjete i sporta je dalo saglasnost na realizaciju Projekta “Ladies dairy of change” koji u Crnoj Gori realizuje NVO Institut za medije Crne Gore

22. februara 2012. godine NVO Institut za medije Crne Gore dobio je saglasnost na projekat “Ladies dairy of change” u čijoj realizaciji učestvuje kao jedna od partnerskih organizacija, pored Novosadske novinarske škole, Asocijacije žena “Aureola” – Kosovo i Grčke fondacije za evropsku spoljnu politiku.

22.02.2012.

Press konferencija “Evropske vrijednosti za mlade”

Press konferencija “Evropske vrijednosti za mlade”

21. februara 2012. godine u PR Centru u Podgorici, održana je pres konferencija "Evropske vrijednosti za mlade", kojom je NVO Juventas predstavio rezultate istraživanja o nivou znanja crnogorskih srednjoškolaca o procesu evropskih integracija. Sprovedeno istraživanje predstavlja dio istoimenog projekta koji je finansijski podržan od strane Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, a u saradnji sa Centrom za monitoring Cemi i NVO Bonum iz Pljevalja.

14.02.2012.

Projekat “Zaštiti prirodu, ne rasipaj energiju”

Ministarstvo prosvjete i sporta je dalo saglasnost na realizaciju Projekta “Zaštiti prirodu, ne rasipaj energiju” koji realizuju tri nevladine organizacije: NVO Natura Kolašin, NVO Pravi put - Rožaje i NVO Triton Plav uz podršku Fondacije Caritas Luksemburg iz Berana.

06.02.2012.

Dodjela nagrada učenicima na likovnom konkursu Nansen dijalog centra - Fridtjof Nansen - čovjek koji je gradio mir

Dodjela nagrada učenicima na likovnom konkursu Nansen dijalog centra - Fridtjof Nansen - čovjek koji je gradio mir

U poneđeljak 6. februara 2012. godine u 12 sati u Svečanoj sali Zavoda za školstvo Crne Gore, uz podršku Ministarstva prosvjete i sporta i Zavoda za školstvo, Nansen dijalog centar Crna Gora organizuje dodjelu nagrada učesnicima Regionalnog likovnog konkursa Fridtjof Nansen – čovjek koji je gradio mir i promociju Nansen mirovnog kalendara za 2012. godinu. Likovni konkurs Fridtjof Nansen – čovjek koji je gradio mir organizovali su Nansen dijalog centar Crne Gore i Nansen dijalog centar Srbije kao dio Globalnog partnerstva za prevenciju oružanih sukoba (GPPAC), uz podršku Ministarstva prosvjete i sporta Crne Gore i Ministarstva prosvjete i nauke Srbije.