Manja slova Veća slova RSS

Kontakt osoba za saradnju sa NVO u dijelu osnovnog obrazovanja:

Branka Kankaraš

Kontakt telefon: +382 20 410 113

E-mail adresa: branka.kankaras@mps.gov.me

Adresa: Vaka Đurovića b.b., 81000 Podgorica

Kontakt osoba za saradnju sa NVO u dijelu srednjeg obrazovanja:

Majda Mulić

Kontakt telefon: +382 20 410 175

E-mail adresa: majda.mulic@mps.gov.me

Adresa: Vaka Đurovića b.b., 81000 Podgorica


Zakon o nevladinim organizacijama.pdf

Uputstvo o kriterijumima davanja saglasnosti na projekte NVO.doc

Napomena u vezi Uputstva.doc

Prijava za NVO za realizaciju projekata iz oblasti obrazovanja i vaspitanja.doc

CV forma za osobe angažovane na realizaciji aktivnosti koje se predlažu.doc


Zakon o slobodi vjeroispovijesti

Saradnja sa NVO

17.11.2014.

STUDIJSKA POSJETA “OBRAZOVNE INSTITUCIJE IMPLEMENTIRAJU OBRAZOVANJE ZA MIR“

STUDIJSKA POSJETA “OBRAZOVNE INSTITUCIJE IMPLEMENTIRAJU OBRAZOVANJE ZA MIR“ U okviru regionalnog programa „Obrazovne institucije implementiraju obrazovanje za mir“, Nansen dijalog centar Crna Gora u saradnji sa Nansen dijalog centrom Srbija, uz podršku Zavoda za školstvo Crne Gore i mreže Globalnog partnerstva za prevenciju oružanih sukoba (GPPAC), od 13. do 15. novembra 2014. godine, realizovao je prvu studijsku posjetu JU OŠ “Milija Nikčević”, Nikšić.

23.10.2014.

Održani sajmovi nevladinih organizacija koje pružaju programe obrazovanja za mlade i odrasle

Održani sajmovi nevladinih organizacija koje pružaju programe obrazovanja za mlade i odrasle

U skladu sa Akcionim planom Strategije razvoja nevladinih organizacija u Crnoj Gori, a u okviru manifestacije „XIII Dani učenja i obrazovanja odraslih“, Centar za stručno obrazovanje je u saradnji sa Zavodom za skolstvo i Ministarstvom prosvjete organizovao sajmove NVO koje pružaju programe obrazovanja za mlade i odrasle.

16.06.2014.

Saopštenje: Potpisan Memorandum o saradnji između Ministarstva prosvjete i Nevladinog udruženja Zeleno srce

Saopštenje: Potpisan Memorandum o saradnji između Ministarstva prosvjete i Nevladinog udruženja Zeleno srce

U poneđeljak, 16. juna 2014. godine u Ministarstvu prosvjete Crne Gore potpisan je Memorandum o saradnji između Ministarstva prosvjete i Nevladinog udruženja Zeleno srce.

24.04.2014.

Održane konsultacije o načinima unapređenja procesa akreditacije programa obrazovanja

Održane konsultacije o načinima unapređenja procesa akreditacije programa obrazovanja

U skladu sa mjerama utvrđenim Akcionim planom realizacije Strategije razvoja nevladinih organizacija u Crnoj Gori za period 2014-2016. godine, koja je usvojena 26. decembra 2013. godine, 23. aprila u 11h, Centar za stručno obrazovanje i Zavod za školstvo organizovali su Konsultacije sa zainteresovanim nevladinim organizacijama o načinima unapređenja procesa akreditacije programa obrazovanja (aktivnost br. 26 iz Akcionog plana).

21.03.2014.

MINISTARSTVO PROSVJETE UPUĆUJE JAVNI POZIV NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA ZA PREDLAGANJE PREDSTAVNIKA/CE ZA ČLANA/CU RADNE GRUPE ZA IZRADU ZAKONA O STRUČNOM OSPOSOBLJAVANJU LICA SA STEČENIM STRUČNIM OBRAZOVANJEM

Na osnovu člana 8 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija (»Službeni list CG«, broj 7/12) MINISTARSTVO PROSVJETE UPUĆUJE JAVNI POZIV NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA ZA PREDLAGANJE PREDSTAVNIKA/CE ZA ČLANA/CU RADNE GRUPE ZA IZRADU ZAKONA O STRUČNOM OSPOSOBLJAVANJU LICA SA STEČENIM STRUČNIM OBRAZOVANJEM

28.02.2014.

Odluka o izboru kandidata koji su predloženi za članove Radne grupe za izradu Strategije podrške talentovanim učenicima/cama

Na osnovu člana 14 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija ("Službeni list CG", broj 07/12) ministar prosvjete donio je ODLUKU o izboru kandidata koji su predloženi za članove Radne grupe za izradu Strategije podrške talentovanim učenicima/cama.

24.02.2014.

Završena realizacija projekta „Hajde da razgovaramo o Evropskoj uniji“

Završena realizacija projekta „Hajde da razgovaramo o Evropskoj uniji“

FORS Montenegro – Fondacija za razvoj sjevera Crne Gore je 1. februara 2014. godine završila realizaciju projekta „Hajde da razgovaramo o Evropskoj uniji”, finansiran od strane Evropske unije, koji je imao za cilj podizanje nivoa svijesti stanovništva na sjeveru Crne Gore o Evropskoj uniji i procesu evropskih integracija. Ovaj projekat je finansiran iz komunikacionog budžeta Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori i predstavljao je dio sveobuhvatnog komunikacionog plana Delegacije EU za Crnu Goru.

05.02.2014.

Saopštenje: Potpisan Memorandum o saradnji između Ministarstva prosvjete, RT Crne Gore, NVO CRNVO i NVO CGO

Saopštenje: Potpisan Memorandum o saradnji između Ministarstva prosvjete, RT Crne Gore, NVO CRNVO i NVO CGO

U srijedu, 5. februara potpisan je Memorandum o saradnji između Ministarstva prosvjete, Radija i Televizije Crne Gore, NVO Centra za razvoj nevladinih organizacija i NVO Centra za građansko obrazovanje u okviru Projekta „Spremni za Evropu“.

05.02.2014.

LISTA KANDIDATA NVO PREDLOŽENIH ZA ČLANOVE RADNE GRUPE ZA IZRADU STRATEGIJE PODRŠKE TALENTOVANIM UČENICIMA/CAMA

Na osnovu člana 13 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG”, broj 7/12), Ministarstvo prosvjete objavljuje LISTU KANDIDATA NVO

05.02.2014.

Javni poziv nevladinim organizacijama za predlaganje predstavnika/ce za člana/cu radne grupe za izradu Strategije obrazovanja odraslih za period 2015-2025. godine

Na osnovu člana 8 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja sradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG“, broj 7/12) Ministarstvo prosvjete upućuje Javni poziv nevladinim organizacijama za predlaganje predstavnika/ce za člana/cu radne grupe za izradu Strategije obrazovanja odraslih za period 2015-2025. godine.