Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Сарадња са НВО

27.02.2012.

Министарство просвјете и спорта је дало сагласност на реализацију Пројекта “Ладиес даирy оф цханге” који у Црној Гори реализује НВО Институт за медије Црне Горе

22. фебруара 2012. године НВО Институт за медије Црне Горе добио је сагласност на пројекат “Ладиес даирy оф цханге” у чијој реализацији учествује као једна од партнерских организација, поред Новосадске новинарске школе, Асоцијације жена “Ауреола” – Косово и Грчке фондације за европску спољну политику.

22.02.2012.

Пресс конференција “Европске вриједности за младе”

Пресс конференција “Европске вриједности за младе”

21. фебруара 2012. године у ПР Центру у Подгорици, одржана је прес конференција "Европске вриједности за младе", којом је НВО Јувентас представио резултате истраживања о нивоу знања црногорских средњошколаца о процесу европских интеграција. Спроведено истраживање представља дио истоименог пројекта који је финансијски подржан од стране Делегације Европске уније у Црној Гори, а у сарадњи са Центром за мониторинг Цеми и НВО Бонум из Пљеваља.

14.02.2012.

Пројекат “Заштити природу, не расипај енергију”

Министарство просвјете и спорта је дало сагласност на реализацију Пројекта “Заштити природу, не расипај енергију” који реализују три невладине организације: НВО Натура Колашин, НВО Прави пут - Рожаје и НВО Тритон Плав уз подршку Фондације Царитас Луксембург из Берана.

06.02.2012.

Додјела награда ученицима на ликовном конкурсу Нансен дијалог центра - Фридтјоф Нансен - човјек који је градио мир

Додјела награда ученицима на ликовном конкурсу Нансен дијалог центра - Фридтјоф Нансен - човјек који је градио мир

У понеђељак 6. фебруара 2012. године у 12 сати у Свечаној сали Завода за школство Црне Горе, уз подршку Министарства просвјете и спорта и Завода за школство, Нансен дијалог центар Црна Гора организује додјелу награда учесницима Регионалног ликовног конкурса Фридтјоф Нансен – човјек који је градио мир и промоцију Нансен мировног календара за 2012. годину. Ликовни конкурс Фридтјоф Нансен – човјек који је градио мир организовали су Нансен дијалог центар Црне Горе и Нансен дијалог центар Србије као дио Глобалног партнерства за превенцију оружаних сукоба (ГППАЦ), уз подршку Министарства просвјете и спорта Црне Горе и Министарства просвјете и науке Србије.

28.12.2011.

Списак невладиних организација које су своје програме и пројекте реализовале односно реализују у васпитно-образовним установама у Црној Гори, уз сагласност Министарства просвјете и спорта

Списак невладиних организација које су своје програме и пројекте реализовале односно реализују у васпитно-образовним установама у Црној Гори, уз сагласност Министарства просвјете и спорта

28.12.2011.

НЕВЛАДИНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ КОЈЕ СУ ДОБИЛЕ САГЛАСНОСТ НА ПРОГРАМЕ И ПРОЈЕКТЕ

НЕВЛАДИНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ КОЈЕ СУ ДОБИЛЕ САГЛАСНОСТ НА ПРОГРАМЕ И ПРОЈЕКТЕ након доношења Упутства о критеријумима и поступку давања сагласности на програме и пројекте невладиних организација (број: 01-5979/2 од 6. јула 2011. године)

30.09.2011.

Упутство о критеријумима и процедурама за давање сагласности на програме и пројекте невладиних организација

Министарство просвјете и спорта у сарадњи са Организацијом за европску безбједност и сарадњу (ОЕБС) Мисије у Црној Гори иницирало је израду Упутства о критеријумима и поступку давања сагласности на програме и пројекте невладиних организација који се реализују у васпитно-образовним установама. Радна група састављена од представника ОЕБС-а ,Министарства просвјете и спорта, Завода за школство, Центра за стручно образовање, Испитног центра, Завода за уџбенике и наставна средства припремила је садржај Упутства.