Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Сарадња са НВО

10.05.2013.

Реализација конкурса НВО АЛФА Центар

Реализација конкурса НВО АЛФА Центар НВО АЛФА Центар је од 25. новембра до 25. децембра 2012. годинерасписао Конкурс за изборнајбоље фотографије и најбољег есеја на тему: "Моја земља – безбједна земља" на коме су могли да учествују ученици средњих школа из Црне Горе. Циљ конкурса је био да се на литерарни и ликовни начин представи будућност Црне Горе као безбједне и стабилне, међународно уважене и демократске земље.

23.04.2013.

Пројекти са НВО у 2012. години

Пројекте са НВО у 2012. години можете погледати овђе...

10.12.2012.

Пројекат „Демократске радионице“

Пројекат „Демократске радионице“

Скупштина Црне Горе у сарадњи са Министарством просвјете и спорта организује пројекат „Демократске радионице“, са циљем да подстакне интересовање код младих за политику и демократске процесе. Пројекат је замишљен као подршка грађанском васпитању за ученике основних школа, којим се стичу знања о парламентарној демократији, функционисању парламента, доношењу и примјени закона, као и улози медија у плуралистичком друштву. Пројекат је финансијски подржан од ЕРСТЕ фондације, уз техничку и стручну реализацију НВО Форум МНЕ (Форум млади и неформална едукација).

30.05.2012.

САСТАНАК РЕГИОНАЛНЕ САВЈЕТОДАВНЕ ГРУПЕ ГЛОБАЛНОГ ПАРТНЕРСТВА ЗА ПРЕВЕНЦИЈУ ОРУЖАНИХ СУКОБА НА ЗАПАДНОМ БАЛКАНУ

САСТАНАК РЕГИОНАЛНЕ САВЈЕТОДАВНЕ ГРУПЕ ГЛОБАЛНОГ ПАРТНЕРСТВА ЗА ПРЕВЕНЦИЈУ ОРУЖАНИХ СУКОБА НА ЗАПАДНОМ БАЛКАНУ

У Подгорици је у петак, 27. априла 2012. године одржан састанак Регионалне савјетодавне групе Глобалног партнерства за превенцију оружаних сукоба (ГППАЦ) за Западни Балкан. На састанку, који је организовао НДЦ Црна Гора у сарадњи са НДЦ Србија, учествовали су представници државних институција и цивилног сектора из Црне Горе, Србије и Босне и Херцеговине, окупљени око идеје одрживог мира.

16.05.2012.

РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА “ОБРАЗОВАЊЕ И ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ЗА ОДРЖИВИ РАЗВОЈ”

РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА “ОБРАЗОВАЊЕ И ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ЗА ОДРЖИВИ РАЗВОЈ”

У оквиру пројекта “Образовање за одрживи развој на Западном Балкану”, које финансира Министарство за спољне послове Финске, Регионални центар за животну средину за Централну и Источну Европу (РЕЦ) организовао је другу Регионалну конференцију под називом „Образовање и локална самоуправа за одрживи развој” у Бечићима од 10. до 12. маја, 2012. године. Конференцији су присуствовали представници образовних институција и локалних заједница из Црне Горе, Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске, Македоније, Мађарске и Финске.

25.04.2012.

ЈАВНИ ПОЗИВ

У складу са Уредбом о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација (“Сл.лист ЦГ”, бр.7/2012), Министарство просвјете и спорта упућује ЈАВНИ ПОЗИВ невладиним организацијама

26.03.2012.

Пројекат „Од околиша до породице“

У оквиру сарадње на реализацији развојног пројекта „Од околиша до породице“, представнице словеначких невладиних организација Завода Крог и Завода Емма, у уторак, 20. марта, посјетиле су ЈУ Основну школу „Вук Караџић“ у Беранама.

20.03.2012.

Предложени кандидати представници НВО сектора за чланове радне групе за израду Закона о младима

Министарство просвјете и спорта, након спроведеног јавног позива, објављеног 5. марта 2012. године, у складу са Уредбом о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација (``Сл. Лист ЦГ``, бр. 07/2012), те листе кандидата/киња представника/ца НВО предложених за чланове/це радне групе за израду Закона о младима, након увида у цјелокупну приложену документацију, утврдило је следеће:

15.03.2012.

ЛИСТА КАНДИДАТА ПРЕДЛОЖЕНИХ ЗА ЧЛАНОВЕ РАДНЕ ГРУПЕ ЗА ИЗРАДУ ЗАКОНА О МЛАДИМА

Министарство просвјете и спорта, након спроведеног јавног позива, објављеног 5. марта 2012. године, у складу са Уредбом о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација (``Сл. Лист ЦГ``, бр. 07/2012), утврдило је листу кандидата/киња представника/ца НВО предложених за чланове/це радне групе за израду Закона о младима. Након увида у цјелокупну приложену документацију, Министар ће, у року од 8 дана од дана истека рока за пријаву, изабрати кандидате/киње, које је предложио највећи број организација, а који испуњавају прописане критеријуме.

27.02.2012.

Министарство просвјете и спорта је дало сагласност на реализацију Пројекта “Ладиес даирy оф цханге” који у Црној Гори реализује НВО Институт за медије Црне Горе

22. фебруара 2012. године НВО Институт за медије Црне Горе добио је сагласност на пројекат “Ладиес даирy оф цханге” у чијој реализацији учествује као једна од партнерских организација, поред Новосадске новинарске школе, Асоцијације жена “Ауреола” – Косово и Грчке фондације за европску спољну политику.