Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Сарадња са НВО

30.05.2012.

САСТАНАК РЕГИОНАЛНЕ САВЈЕТОДАВНЕ ГРУПЕ ГЛОБАЛНОГ ПАРТНЕРСТВА ЗА ПРЕВЕНЦИЈУ ОРУЖАНИХ СУКОБА НА ЗАПАДНОМ БАЛКАНУ

САСТАНАК РЕГИОНАЛНЕ САВЈЕТОДАВНЕ ГРУПЕ ГЛОБАЛНОГ ПАРТНЕРСТВА ЗА ПРЕВЕНЦИЈУ ОРУЖАНИХ СУКОБА НА ЗАПАДНОМ БАЛКАНУ У Подгорици је у петак, 27. априла 2012. године одржан састанак Регионалне савјетодавне групе Глобалног партнерства за превенцију оружаних сукоба (ГППАЦ) за Западни Балкан. На састанку, који је организовао НДЦ Црна Гора у сарадњи са НДЦ Србија, учествовали су представници државних институција и цивилног сектора из Црне Горе, Србије и Босне и Херцеговине, окупљени око идеје одрживог мира.

16.05.2012.

РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА “ОБРАЗОВАЊЕ И ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ЗА ОДРЖИВИ РАЗВОЈ”

РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА “ОБРАЗОВАЊЕ И ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ЗА ОДРЖИВИ РАЗВОЈ”

У оквиру пројекта “Образовање за одрживи развој на Западном Балкану”, које финансира Министарство за спољне послове Финске, Регионални центар за животну средину за Централну и Источну Европу (РЕЦ) организовао је другу Регионалну конференцију под називом „Образовање и локална самоуправа за одрживи развој” у Бечићима од 10. до 12. маја, 2012. године. Конференцији су присуствовали представници образовних институција и локалних заједница из Црне Горе, Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске, Македоније, Мађарске и Финске.

25.04.2012.

ЈАВНИ ПОЗИВ

У складу са Уредбом о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација (“Сл.лист ЦГ”, бр.7/2012), Министарство просвјете и спорта упућује ЈАВНИ ПОЗИВ невладиним организацијама

26.03.2012.

Пројекат „Од околиша до породице“

У оквиру сарадње на реализацији развојног пројекта „Од околиша до породице“, представнице словеначких невладиних организација Завода Крог и Завода Емма, у уторак, 20. марта, посјетиле су ЈУ Основну школу „Вук Караџић“ у Беранама.

20.03.2012.

Предложени кандидати представници НВО сектора за чланове радне групе за израду Закона о младима

Министарство просвјете и спорта, након спроведеног јавног позива, објављеног 5. марта 2012. године, у складу са Уредбом о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација (``Сл. Лист ЦГ``, бр. 07/2012), те листе кандидата/киња представника/ца НВО предложених за чланове/це радне групе за израду Закона о младима, након увида у цјелокупну приложену документацију, утврдило је следеће:

15.03.2012.

ЛИСТА КАНДИДАТА ПРЕДЛОЖЕНИХ ЗА ЧЛАНОВЕ РАДНЕ ГРУПЕ ЗА ИЗРАДУ ЗАКОНА О МЛАДИМА

Министарство просвјете и спорта, након спроведеног јавног позива, објављеног 5. марта 2012. године, у складу са Уредбом о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација (``Сл. Лист ЦГ``, бр. 07/2012), утврдило је листу кандидата/киња представника/ца НВО предложених за чланове/це радне групе за израду Закона о младима. Након увида у цјелокупну приложену документацију, Министар ће, у року од 8 дана од дана истека рока за пријаву, изабрати кандидате/киње, које је предложио највећи број организација, а који испуњавају прописане критеријуме.

27.02.2012.

Министарство просвјете и спорта је дало сагласност на реализацију Пројекта “Ладиес даирy оф цханге” који у Црној Гори реализује НВО Институт за медије Црне Горе

22. фебруара 2012. године НВО Институт за медије Црне Горе добио је сагласност на пројекат “Ладиес даирy оф цханге” у чијој реализацији учествује као једна од партнерских организација, поред Новосадске новинарске школе, Асоцијације жена “Ауреола” – Косово и Грчке фондације за европску спољну политику.

22.02.2012.

Пресс конференција “Европске вриједности за младе”

Пресс конференција “Европске вриједности за младе”

21. фебруара 2012. године у ПР Центру у Подгорици, одржана је прес конференција "Европске вриједности за младе", којом је НВО Јувентас представио резултате истраживања о нивоу знања црногорских средњошколаца о процесу европских интеграција. Спроведено истраживање представља дио истоименог пројекта који је финансијски подржан од стране Делегације Европске уније у Црној Гори, а у сарадњи са Центром за мониторинг Цеми и НВО Бонум из Пљеваља.

14.02.2012.

Пројекат “Заштити природу, не расипај енергију”

Министарство просвјете и спорта је дало сагласност на реализацију Пројекта “Заштити природу, не расипај енергију” који реализују три невладине организације: НВО Натура Колашин, НВО Прави пут - Рожаје и НВО Тритон Плав уз подршку Фондације Царитас Луксембург из Берана.

06.02.2012.

Додјела награда ученицима на ликовном конкурсу Нансен дијалог центра - Фридтјоф Нансен - човјек који је градио мир

Додјела награда ученицима на ликовном конкурсу Нансен дијалог центра - Фридтјоф Нансен - човјек који је градио мир

У понеђељак 6. фебруара 2012. године у 12 сати у Свечаној сали Завода за школство Црне Горе, уз подршку Министарства просвјете и спорта и Завода за школство, Нансен дијалог центар Црна Гора организује додјелу награда учесницима Регионалног ликовног конкурса Фридтјоф Нансен – човјек који је градио мир и промоцију Нансен мировног календара за 2012. годину. Ликовни конкурс Фридтјоф Нансен – човјек који је градио мир организовали су Нансен дијалог центар Црне Горе и Нансен дијалог центар Србије као дио Глобалног партнерства за превенцију оружаних сукоба (ГППАЦ), уз подршку Министарства просвјете и спорта Црне Горе и Министарства просвјете и науке Србије.