Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Сарадња са НВО

25.12.2013.

Додјела награда учесницима Ликовног конкурса на тему „Навијам за мир“

Додјела награда учесницима Ликовног конкурса на тему „Навијам за мир“ Нансен дијалог центар Црна Гора организовао је додјелу награда учесницима Ликовног конкурса на тему „Навијам за мир“ и промоцију Нансен мировног календара за 2014. годину у петак 20. децембра 2013. године у Великој Сали Завода за школство. Ликовни конкурс „Навијам за мир“ је подржало Министарство просвјете Црне Горе.

06.12.2013.

ЈАВНИ ПОЗИВ НЕВЛАДИНИМ ОРГАНИЗАЦИЈАМА

Министарство просвјете упућује ЈАВНИ ПОЗИВ НЕВЛАДИНИМ ОРГАНИЗАЦИЈАМА

30.10.2013.

Пројекат НВО Корак по корак под називом „Продужени стручни поступак“ реализује се у ОШ „Владимир Назор“ у Подгорици уз помоћ Главног града - Подгорице

Секретаријат за социјално старање Главног града - Подгорица препознао је значај ризичног понашања младих и све посљедице које оно носи па је подржао НВО Корак по корак за реализацију пројекта „Продужени стручни поступак“ у ОШ „Владимир Назор“ у Подгорици у трајању шест мјесеци.

03.10.2013.

ПРОМОЦИЈА ЗБИРКЕ ОБРАЗОВАЊЕ ЗА МИР – ИСКУСТВА ИЗ ПРАКСЕ

ПРОМОЦИЈА ЗБИРКЕ ОБРАЗОВАЊЕ ЗА МИР – ИСКУСТВА ИЗ ПРАКСЕ

У сарадњи са Министарством просвјете, НВО Нансен дијалог центар Црна Гора је у петак 20. септембра 2013. године у сали Завода за школство, одржао промоцију збирке искустава о имплементацији програма Образовање за мир под називом Образовање за мир – искуства из праксе, која садржи текстове наставника, мировних едукатора, представника министарстава просвјете, завода за школство и невладиног сектора из Црне Горе и Србије. Збирку су објавили Нансен дијалог центар Црна Гора и Нансен дијалог центар Србија уз подршку Глобалног партнерства за превенцију оружаних сукоба - ГППАЦ.

10.05.2013.

Реализација конкурса НВО АЛФА Центар

Реализација конкурса НВО АЛФА Центар

НВО АЛФА Центар је од 25. новембра до 25. децембра 2012. годинерасписао Конкурс за изборнајбоље фотографије и најбољег есеја на тему: "Моја земља – безбједна земља" на коме су могли да учествују ученици средњих школа из Црне Горе. Циљ конкурса је био да се на литерарни и ликовни начин представи будућност Црне Горе као безбједне и стабилне, међународно уважене и демократске земље.

23.04.2013.

Пројекти са НВО у 2012. години

Пројекте са НВО у 2012. години можете погледати овђе...

10.12.2012.

Пројекат „Демократске радионице“

Пројекат „Демократске радионице“

Скупштина Црне Горе у сарадњи са Министарством просвјете и спорта организује пројекат „Демократске радионице“, са циљем да подстакне интересовање код младих за политику и демократске процесе. Пројекат је замишљен као подршка грађанском васпитању за ученике основних школа, којим се стичу знања о парламентарној демократији, функционисању парламента, доношењу и примјени закона, као и улози медија у плуралистичком друштву. Пројекат је финансијски подржан од ЕРСТЕ фондације, уз техничку и стручну реализацију НВО Форум МНЕ (Форум млади и неформална едукација).

30.05.2012.

САСТАНАК РЕГИОНАЛНЕ САВЈЕТОДАВНЕ ГРУПЕ ГЛОБАЛНОГ ПАРТНЕРСТВА ЗА ПРЕВЕНЦИЈУ ОРУЖАНИХ СУКОБА НА ЗАПАДНОМ БАЛКАНУ

САСТАНАК РЕГИОНАЛНЕ САВЈЕТОДАВНЕ ГРУПЕ ГЛОБАЛНОГ ПАРТНЕРСТВА ЗА ПРЕВЕНЦИЈУ ОРУЖАНИХ СУКОБА НА ЗАПАДНОМ БАЛКАНУ

У Подгорици је у петак, 27. априла 2012. године одржан састанак Регионалне савјетодавне групе Глобалног партнерства за превенцију оружаних сукоба (ГППАЦ) за Западни Балкан. На састанку, који је организовао НДЦ Црна Гора у сарадњи са НДЦ Србија, учествовали су представници државних институција и цивилног сектора из Црне Горе, Србије и Босне и Херцеговине, окупљени око идеје одрживог мира.

16.05.2012.

РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА “ОБРАЗОВАЊЕ И ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ЗА ОДРЖИВИ РАЗВОЈ”

РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА “ОБРАЗОВАЊЕ И ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ЗА ОДРЖИВИ РАЗВОЈ”

У оквиру пројекта “Образовање за одрживи развој на Западном Балкану”, које финансира Министарство за спољне послове Финске, Регионални центар за животну средину за Централну и Источну Европу (РЕЦ) организовао је другу Регионалну конференцију под називом „Образовање и локална самоуправа за одрживи развој” у Бечићима од 10. до 12. маја, 2012. године. Конференцији су присуствовали представници образовних институција и локалних заједница из Црне Горе, Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске, Македоније, Мађарске и Финске.

25.04.2012.

ЈАВНИ ПОЗИВ

У складу са Уредбом о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација (“Сл.лист ЦГ”, бр.7/2012), Министарство просвјете и спорта упућује ЈАВНИ ПОЗИВ невладиним организацијама