Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Сарадња са НВО

23.04.2013.

Пројекти са НВО у 2012. години

Пројекте са НВО у 2012. години можете погледати овђе...

10.12.2012.

Пројекат „Демократске радионице“

Пројекат „Демократске радионице“

Скупштина Црне Горе у сарадњи са Министарством просвјете и спорта организује пројекат „Демократске радионице“, са циљем да подстакне интересовање код младих за политику и демократске процесе. Пројекат је замишљен као подршка грађанском васпитању за ученике основних школа, којим се стичу знања о парламентарној демократији, функционисању парламента, доношењу и примјени закона, као и улози медија у плуралистичком друштву. Пројекат је финансијски подржан од ЕРСТЕ фондације, уз техничку и стручну реализацију НВО Форум МНЕ (Форум млади и неформална едукација).

30.05.2012.

САСТАНАК РЕГИОНАЛНЕ САВЈЕТОДАВНЕ ГРУПЕ ГЛОБАЛНОГ ПАРТНЕРСТВА ЗА ПРЕВЕНЦИЈУ ОРУЖАНИХ СУКОБА НА ЗАПАДНОМ БАЛКАНУ

САСТАНАК РЕГИОНАЛНЕ САВЈЕТОДАВНЕ ГРУПЕ ГЛОБАЛНОГ ПАРТНЕРСТВА ЗА ПРЕВЕНЦИЈУ ОРУЖАНИХ СУКОБА НА ЗАПАДНОМ БАЛКАНУ

У Подгорици је у петак, 27. априла 2012. године одржан састанак Регионалне савјетодавне групе Глобалног партнерства за превенцију оружаних сукоба (ГППАЦ) за Западни Балкан. На састанку, који је организовао НДЦ Црна Гора у сарадњи са НДЦ Србија, учествовали су представници државних институција и цивилног сектора из Црне Горе, Србије и Босне и Херцеговине, окупљени око идеје одрживог мира.

16.05.2012.

РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА “ОБРАЗОВАЊЕ И ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ЗА ОДРЖИВИ РАЗВОЈ”

РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА “ОБРАЗОВАЊЕ И ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ЗА ОДРЖИВИ РАЗВОЈ”

У оквиру пројекта “Образовање за одрживи развој на Западном Балкану”, које финансира Министарство за спољне послове Финске, Регионални центар за животну средину за Централну и Источну Европу (РЕЦ) организовао је другу Регионалну конференцију под називом „Образовање и локална самоуправа за одрживи развој” у Бечићима од 10. до 12. маја, 2012. године. Конференцији су присуствовали представници образовних институција и локалних заједница из Црне Горе, Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске, Македоније, Мађарске и Финске.

25.04.2012.

ЈАВНИ ПОЗИВ

У складу са Уредбом о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација (“Сл.лист ЦГ”, бр.7/2012), Министарство просвјете и спорта упућује ЈАВНИ ПОЗИВ невладиним организацијама

26.03.2012.

Пројекат „Од околиша до породице“

У оквиру сарадње на реализацији развојног пројекта „Од околиша до породице“, представнице словеначких невладиних организација Завода Крог и Завода Емма, у уторак, 20. марта, посјетиле су ЈУ Основну школу „Вук Караџић“ у Беранама.

20.03.2012.

Предложени кандидати представници НВО сектора за чланове радне групе за израду Закона о младима

Министарство просвјете и спорта, након спроведеног јавног позива, објављеног 5. марта 2012. године, у складу са Уредбом о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација (``Сл. Лист ЦГ``, бр. 07/2012), те листе кандидата/киња представника/ца НВО предложених за чланове/це радне групе за израду Закона о младима, након увида у цјелокупну приложену документацију, утврдило је следеће:

15.03.2012.

ЛИСТА КАНДИДАТА ПРЕДЛОЖЕНИХ ЗА ЧЛАНОВЕ РАДНЕ ГРУПЕ ЗА ИЗРАДУ ЗАКОНА О МЛАДИМА

Министарство просвјете и спорта, након спроведеног јавног позива, објављеног 5. марта 2012. године, у складу са Уредбом о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација (``Сл. Лист ЦГ``, бр. 07/2012), утврдило је листу кандидата/киња представника/ца НВО предложених за чланове/це радне групе за израду Закона о младима. Након увида у цјелокупну приложену документацију, Министар ће, у року од 8 дана од дана истека рока за пријаву, изабрати кандидате/киње, које је предложио највећи број организација, а који испуњавају прописане критеријуме.

27.02.2012.

Министарство просвјете и спорта је дало сагласност на реализацију Пројекта “Ладиес даирy оф цханге” који у Црној Гори реализује НВО Институт за медије Црне Горе

22. фебруара 2012. године НВО Институт за медије Црне Горе добио је сагласност на пројекат “Ладиес даирy оф цханге” у чијој реализацији учествује као једна од партнерских организација, поред Новосадске новинарске школе, Асоцијације жена “Ауреола” – Косово и Грчке фондације за европску спољну политику.

22.02.2012.

Пресс конференција “Европске вриједности за младе”

Пресс конференција “Европске вриједности за младе”

21. фебруара 2012. године у ПР Центру у Подгорици, одржана је прес конференција "Европске вриједности за младе", којом је НВО Јувентас представио резултате истраживања о нивоу знања црногорских средњошколаца о процесу европских интеграција. Спроведено истраживање представља дио истоименог пројекта који је финансијски подржан од стране Делегације Европске уније у Црној Гори, а у сарадњи са Центром за мониторинг Цеми и НВО Бонум из Пљеваља.