Manja slova Veća slova RSS

>

Zajedno protiv vršnjačkog nasilja

Zajedno protiv vršnjačkog nasilja
Datum objave: 13.01.2017 14:00 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo prosvjete ohrabruje sve konstruktivne prijedloge NVO sektora tokom realizacije predstojećih aktivnosti. Mogućnosti za saradnju u ovoj godini biće otvorene i planiranim izmjenama zakona u oblasti obrazovanja, a u fokusu će, između ostalog, biti problem vršnjačkog nasilja. Ovo je poručeno na današnjem sastanku ministra prosvjete dr Damira Šehovića s izvršnom direktoricom Udruženja Roditelji.me Kristinom Mihailović i koordinatorkom Razvojnog centra i Igračkoteke ovog Udruženja Lepom Žunjić

Tokom sastanka sagovornici su se složili da je potrebno nastaviti i dalje jačati partnerski odnos Ministarstva sa civilnim sektorom. Konstatovano je da instutucionalno djelovanje udruženo s naporima predstavnika nevladinih organizacija i udruženja, koja se kreativno i stručno bave oblašću prosvjete, ukazuju na probleme i aktivno učestvuju u njihovom rješavanju, predstavlja put za unapređenje obrazovno-vaspitnog sistema. 

Tema od posebnog interesovanja bila je suzbijanje vršnjačkog nasilja u školama, pojave koja ostavlja ozbiljne i trajne posljedice na one koji su mu izloženi. Naglašen je značaj sistema odgovornosti u tim slučajevima, kako škola, tako i svih uključenih subjekata. 

Ministar Šehović i predstavnici Udruženja Roditelji.me zaključili su sastanak izražavanjem spremnosti na intenzivnu komunikaciju i razmjenu mišljenja i ideja u realizaciji planova Ministarstva prosvjete.

PR služba Ministarstva prosvjete