Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Саопштење: Додијељене награде побједницима ликовног конкурса "Мир је ИН, насиље је ОУТ"

Саопштење: Додијељене награде побједницима ликовног конкурса "Мир је ИН, насиље је ОУТ"
Датум објаве: 25.12.2015 18:01 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Побједницима ликовног конкурса на тему „Мир је ИН, насиље ОУТ“ у организацији Нансен дијалог центра Црне Горе, који су подржали Министарство просвјете Црне Горе, Завод за школство, Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Глобално партнерство за превенцију оружаних сукоба, данас су у великој сали Завода за школство додијељене награде.

О значају креативних приступа образовању за мир и изградњи мира говорили су чланови међународне Комисије за избор ликовних радова из Црне Горе који су учествовали у овогодишњој селекцији радова: др Соња Томовић-Шундић, професорица на Факултету политичких наука, мр Светлана Чабаркапа, самостална савјетница у Министарству просвјете Црне Горе, Радован Поповић, директор Завода за школство Црне Горе и Ивана Гајовић из Нансен дијалог центра Црна Гора.

Награђени ученици су: Дариа Тошић, ЈУ Средња ликовна школа "Петар Лубарда", Цетиње, Един Ћеранић, ЈУ Средња ликовна школа "Петар Лубарда", Цетиње, Јелена Ниловић, ЈУ ОШ Мексико, Бар, и Богдана Тијанић, ЈУ Економско-угоститељска школа.

Овом приликом Нансен дијалог центар представио је Нансен мировни календар за 2016. годину који је илустрован радовима ученика – учесника ликовног конкурса „Мир је ИН, насиље ОУТ“.

ПР служба Министарства просвјете