Manja slova Veća slova RSS

>

Saopštenje: Dodijeljene nagrade pobjednicima likovnog konkursa "Mir je IN, nasilje je OUT"

Saopštenje: Dodijeljene nagrade pobjednicima likovnog konkursa "Mir je IN, nasilje je OUT"
Datum objave: 25.12.2015 18:01 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Pobjednicima likovnog konkursa na temu „Mir je IN, nasilje OUT“ u organizaciji Nansen dijalog centra Crne Gore, koji su podržali Ministarstvo prosvjete Crne Gore, Zavod za školstvo, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Globalno partnerstvo za prevenciju oružanih sukoba, danas su u velikoj sali Zavoda za školstvo dodijeljene nagrade.

O značaju kreativnih pristupa obrazovanju za mir i izgradnji mira govorili su članovi međunarodne Komisije za izbor likovnih radova iz Crne Gore koji su učestvovali u ovogodišnjoj selekciji radova: dr Sonja Tomović-Šundić, profesorica na Fakultetu političkih nauka, mr Svetlana Čabarkapa, samostalna savjetnica u Ministarstvu prosvjete Crne Gore, Radovan Popović, direktor Zavoda za školstvo Crne Gore i Ivana Gajović iz Nansen dijalog centra Crna Gora.

Nagrađeni učenici su: Daria Tošić, JU Srednja likovna škola "Petar Lubarda", Cetinje, Edin Ćeranić, JU Srednja likovna škola "Petar Lubarda", Cetinje, Jelena Nilović, JU OŠ Meksiko, Bar, i Bogdana Tijanić, JU Ekonomsko-ugostiteljska škola.

Ovom prilikom Nansen dijalog centar predstavio je Nansen mirovni kalendar za 2016. godinu koji je ilustrovan radovima učenika – učesnika likovnog konkursa „Mir je IN, nasilje OUT“.

PR služba Ministarstva prosvjete