Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Инфо дан о НАТО и ЕУ за средњошколце из Котора у Никшићу и Подгорици

Датум објаве: 08.12.2014 12:00 | Аутор: Ивона Међедовић

Испис Штампај страницу


У уторак, 9. децембра 2014. године, Комуникациони тим Савјета за чланство у НАТО, уз подршку Министарства просвјете, организује трећи по реду Инфо дан о НАТО и ЕУ за средњошколце из Котора.

Домаћини Инфо дана су Министарство унутрашњих послова (МУП) Црне Горе, НВО Алфа Центар из Никшића и Инфо центар о евроатлантској интеграцији.

У Никшићу (9.30-10.45х), ђаци ће са представницима НВО Алфа Центар у Градској кући разговарати о њиховим пројектима и посебно о такмичењу „Алианте.“ У Никшићу ће се такође одржати дебата о информисаности младих о евроатлантским интеграцијама, у сарадњи са студентским радиом „Крш“, студетским порталом „Трагом.ме,“ и агенцијом „Дефацто.“

У Подгорици ће прво посјетити МУП (12-14х) – полицијски камп на Златици, гдје ће им се обратити генерални директор Директората за ванреде ситуације Мирсад Мулић и главни полицијски инспектор у Управи полиције МУП-а Петар Крстајић. Након тога, ђацима ће бити представљене активности Директората за ванредне ситуације, Специјалне антитерористичке јединице (САЈ), Посебне јединица полиције (ПЈП), као и учешће припадника Управе полиције МУП-а у мировним мисијама и Тактичко-технички збор (ТТ збор).

Након тога (16-18х) ће им у Инфо центру о евроатлантским интеграцијама бити представљен рад Инфо центра. Затим ће им могућности студирања у иностранству у оквиру програма ЕУ „Ерасмус+“ представити Марко Вукашиновић, начелник одјељења за међународну сарадњу и европске интеграције министарства просвјете, а пројекат НАТО-а „Наука за мир“ ће им представити Мр. Дарко Петрушић,  помоћник министра науке.

На крају , студенти ће имати прилике да у Инфо центру о евро-атлантским интеграцијама (Римски трг) разговарају са Њ.Е. амбасадорком Њемачке у Црној Гори Гудрун Штајнакер (17-18х).

Догађаји су отворени за медије.

Инфо дан се организује у оквиру јавног дијалога о чланству ЦГ у НАТО и у складу са Акционим планом за спровођење Стратегије информисања јавности о приступању Црне Горе ЕУ од 2014-2018. године. Циљ је информисање различитих циљних јавности о европској и евроатлантској интеграцији Црне Горе.