Manja slova Veća slova RSS

>

Održane konsultacije o načinima unapređenja procesa akreditacije programa obrazovanja

Održane konsultacije o načinima unapređenja procesa akreditacije programa obrazovanja
Datum objave: 24.04.2014 16:46 | Autor: Ivona Međedović

Ispis Štampaj stranicu


U skladu sa mjerama utvrđenim Akcionim planom realizacije Strategije razvoja nevladinih organizacija u Crnoj Gori za period 2014-2016. godine, koja je usvojena 26. decembra 2013. godine, 23. aprila u 11h, Centar za stručno obrazovanje i Zavod za školstvo organizovali su Konsultacije sa zainteresovanim nevladinim organizacijama o načinima unapređenja procesa akreditacije programa obrazovanja (aktivnost br. 26 iz Akcionog plana).

Ovaj skup je otvorio gospodin Duško Rajković, direktor Centra za stručno obrazovanje, a prezentacije su održali: predstavnice Centra za stručno obrazovanje – gospođa Ljiljana Garić i gospođa Gordana Bošković, predstavnik Zavoda za školstvo – gospodin Predrag Vujičić, kao i predstavnik Ministarstva prosvjete – gospodin Ćazim Fetahović. Teme izlaganja odnosile su se na procese akreditacije programa obrazovanja, procese akreditacije programa usavršavanja nastavnika, kao i na preporuke za osmišljavanje informativne kampanje o programima koje nude NVO i značaju uspostavljanja saradnje sa lokalnom samoupravom i državnim institucijama na planu edukacije zaposlenih i građana (aktivnost br. 27 iz Akcionog plana).

Poziv za učešće na Konsultacijama upućen je svim nevladinim organizacijama u Crnoj Gori direktno, kao i posredstvom Centra za razvoj nevladinih organizacija. Predstavnici ukupno 25 nevladinih organizacija iz Crne Gore su prisustvovali ovom događaju koji su iskazali spremnost na saradnju u realizaciji daljih aktivnosti iz Akcionog plana.

Izvještaj o održanim Konsultacijama možete preuzeti ovđe...Izvjestaj.pdf.pdf

Ivona Međedović