Manja slova Veća slova RSS

>

Saopštenje: Potpisan Memorandum o saradnji između Ministarstva prosvjete i Nevladinog udruženja Zeleno srce

Saopštenje: Potpisan Memorandum o saradnji između Ministarstva prosvjete i Nevladinog udruženja Zeleno srce
Datum objave: 16.06.2014 11:02 | Autor: Ivona Međedović

Ispis Štampaj stranicu


U poneđeljak, 16. juna 2014. godine u Ministarstvu prosvjete Crne Gore potpisan je Memorandum o saradnji između Ministarstva prosvjete i Nevladinog udruženja Zeleno srce.

Strane potpisnice saglasile su se da kroz partnerski odnos nevladinog i javnog sektora ostvare saradnju i realizuju aktivnosti u cilju zaštite životne sredine i podizanja svijesti o značaju očuvanja prirode i održivom razvoju. Jačanje svijesti o značaju zdravog života i unapređenje životne sredine omogućavaju razvoj ekologije, ali ujedno donose i brojne izazove, pa potpisnici Memoranduma nalaze zajednički interes u podizanju svijesti o savremenim procesima zelene ekonomije, očuvanja prirode kroz održivi razvoj, društvenoj odgovornosti i uvođenju reciklaže.

Takođe, potpisnici Memoranduma imaju zajednički cilj koji će realizovati kroz posebno definisane projektne aktivnosti koje će se odnositi na pružanje usluga NU Zeleno srce u vidu primopredaje, preuzimanja i sigurnog transporta IT otpada u skladu sa zakonskim propisima, s obzirom na to da je EE (električni i elektronski) otpad klasifikovan kao opasan i treba ga sakupljati i skladištiti odvojeno od ostalog otpada.

Shodno svojim programskim opredijeljenjima i principima, Ministarstvo prosvjete će i u narednom periodnu nastaviti intenzivnu saradnju sa nevladinim sektorom u cilju jačanja društvene odgovornosti i obrazovnih kapaciteta crnogorskog društva.