Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Саопштење: Потписан Меморандум о сарадњи између Министарства просвјете, РТ Црне Горе, НВО ЦРНВО и НВО ЦГО

Саопштење: Потписан Меморандум о сарадњи између Министарства просвјете, РТ Црне Горе, НВО ЦРНВО и НВО ЦГО
Датум објаве: 05.02.2014 17:11 | Аутор: Ивона Међедовић

Испис Штампај страницу


У сриједу, 5. фебруара потписан је Меморандум о сарадњи између Министарства просвјете, Радија и Телевизије Црне Горе, НВО Центра за развој невладиних организација и НВО Центра за грађанско образовање у оквиру Пројекта Спремни за Европу.

Црногорски средњошколци учествоваће у квизу Спремни за Европу који ће се емитовати на Радију и Телевизији Црне Горе, а тим који покаже најбоље познавање европских вриједности и културне баштине, биће награђен путовањем у Брисел, гдје ће бити у прилици да посјети све важне европске институције.

Свака школа ће имати по три представника који ће се такмичити у квизу Спремни за Европу на РТЦГ. Критеријум селекције су најбољи и најинформисанији ђаци о Европској унији, које ће предложити њихови професори.

Пројектом су планиране и посјете и едукативне радионице у средњим школама широм Црне Горе, што ће допринијети промовисању вриједности Европске уније и подизању свијести ученика и наставника о значају европских интеграција.

Пројекат Спремни за Европу“, који финансијски подржава Делегација ЕУ у Црној Гори, РТ Црне Горе ће реализовати у сарадњи са Центром са грађанско образовање и Центром за развој невладиних организација.

Ивона Међедовић