Manja slova Veća slova RSS

>

Saopštenje: Potpisan Memorandum o saradnji između Ministarstva prosvjete, RT Crne Gore, NVO CRNVO i NVO CGO

Saopštenje: Potpisan Memorandum o saradnji između Ministarstva prosvjete, RT Crne Gore, NVO CRNVO i NVO CGO
Datum objave: 05.02.2014 17:11 | Autor: Ivona Međedović

Ispis Štampaj stranicu


U srijedu, 5. februara potpisan je Memorandum o saradnji između Ministarstva prosvjete, Radija i Televizije Crne Gore, NVO Centra za razvoj nevladinih organizacija i NVO Centra za građansko obrazovanje u okviru Projekta Spremni za Evropu.

Crnogorski srednjoškolci učestvovaće u kvizu Spremni za Evropu koji će se emitovati na Radiju i Televiziji Crne Gore, a tim koji pokaže najbolje poznavanje evropskih vrijednosti i kulturne baštine, biće nagrađen putovanjem u Brisel, gdje će biti u prilici da posjeti sve važne evropske institucije.

Svaka škola će imati po tri predstavnika koji će se takmičiti u kvizu Spremni za Evropu na RTCG. Kriterijum selekcije su najbolji i najinformisaniji đaci o Evropskoj uniji, koje će predložiti njihovi profesori.

Projektom su planirane i posjete i edukativne radionice u srednjim školama širom Crne Gore, što će doprinijeti promovisanju vrijednosti Evropske unije i podizanju svijesti učenika i nastavnika o značaju evropskih integracija.

Projekat Spremni za Evropu“, koji finansijski podržava Delegacija EU u Crnoj Gori, RT Crne Gore će realizovati u saradnji sa Centrom sa građansko obrazovanje i Centrom za razvoj nevladinih organizacija.

Ivona Međedović