Manja slova Veća slova RSS

Zakon o slobodi vjeroispovijesti

Predškolsko obrazovanje

20.05.2015.

Djeca iz vrtića "Zagorka Ivanović" učestvuju u svečanosti povodom proslave Dana nezavisnosti na Cetinju

Mališani iz vrtića „Zagorka Ivanović“ učestvovaće u svečanosti povodom proslave Dana nezavisnosti 21. maja, na Studentskom trgu u Prijestonici Cetinje sa početkom u 19 sati.

20.05.2015.

Djeca danilovgradskog vrtića „Irena Radović“ posjetila „ Maxi Taxi“ i porodicu drugara iz grupe

Djeca mlađe vaspitne grupe vrtića „ Irena Radović“ u Danilovgradu, u pratnji vaspitača Željke Lakćević i Slavice Kovačević, posjetila su dispečerski centar „Maxi- taxi“ udruženja, družila se sa porodicom jednog od njihovih drugara, kao i sa slikarem Jovetom Ljumovićem.

15.05.2015.

Saopštenje: Održano Donatorsko veče JPU „Đina Vrbica“

Saopštenje: Održano Donatorsko veče JPU „Đina Vrbica“

JPU „Đina Vrbica“, u saradnji sa Savjetom roditelja održala je Donatorsko veče u restoranu Alan Ford, u Podgorici.

14.05.2015.

SAOPŠTENJE: Proljećni maskenbal u Danilovgradu

SAOPŠTENJE: Proljećni maskenbal u Danilovgradu

Danas je u Danilovgradu na glavnom gradskom Trgu održan Proljećni maskenbal. Djeca JPU „Irena Radović“ su učestvovali na ovom maskenbalu prerušena u junake njihovog djetinjstva crvenkapu, pepeljugu, supermena, sunđer boba ali i one koji ih okružuju i čije zanate rado prihvataju kao što su kuvari, frizeri, moleri i slično.

13.05.2015.

Kampanja „ Svi u vrtić“ u petak u Bijelom Polju, Beranama, Rožajama i Andrijevici

U petak, 15. maja, u okviru kampanje „Svi u vrtić“, koju su pokrenuli UNICEF i Ministarstvo prosvjete, u pješačkoj zoni u centru Rožaja i Berana od 11.00 do 12.00 sati, u centru Andrijevice od 13.00 do 14.00 i u centru Bijelog Polja od 14.00 do 15.00 sati biće organizovani umjetnički i obrazovni događaji za roditelje i djecu predškolskog uzrasta kako bi se povećao upis u predškolsko obrazovanje.

13.05.2015.

Saopštenje: JPU „Đina Vrbica“ organizuje Donatorsko veče

PU „Đina Vrbica“, u saradnji sa Savjetom roditelja organizuje Donatorsko veče, u četvrtak, 14. maja 2015.godine, u 19:00 časova u restoranu Alan Ford, u Podgorici. Cilj donatorske akcije je prikupljanje sredstava potrebnih za adaptaciju stolarije i opremanje dvorišta za dvije vaspitne jedinice.

12.05.2015.

SAOPŠTENJE: Održan preduzetničko bazarni dan pod nazivom „Mi smo mali preduzetnici“

SAOPŠTENJE: Održan preduzetničko bazarni dan pod nazivom „Mi smo mali preduzetnici“

U subotu, 9. maja 2015. godine u selu Kujava u Opštini Danilovgrad održana je druga po redu manifestacija preduzetničko-bazarni dan pod sloganom „Mi smo mali preduzetnici“.

07.05.2015.

Saopštenje: Djeca iz vrtića u Danilovgradu posjetila odjeljenje Državnog arhiva Crne Gore

Saopštenje: Djeca iz vrtića u Danilovgradu posjetila odjeljenje Državnog arhiva Crne Gore

Starija vaspitna grupa JPU „Irena Radović“ iz Danilovgrada posjetila je Državni arhiv Crne Gore - Arhivsko odjeljenje u Danilovgradu, u pratnji vaspitača Sonje Popović i Slavice Đurović.

29.04.2015.

SAOPŠTENJE: Posjeta Narodnoj biblioteci „Radosav Ljumović“ u Podgorici

Pod sloganom „Knjiga je djetetu najbolji drug“ djeca vaspitne jedinice „Zora Šaranović“ iz Spuža obilježili su 23. april, Dan knjige. Vaspitačice i roditelji djece realizovale su akciju prikupljanja slikovnica, bajki i drugih knjiga, u cilju obnavljanja dječije biblioteke, što će kod djece probuditi i razviti što veću želju prema pisanoj riječi tj. knjizi.

01.04.2015.

Odluka o izboru kandidata za članove Radne grupe za izradu Strategije ranog i predškolskog vaspitanja i obrazovanja 2015-2020. godine

Na osnovu člana 14 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG“, broj 07/12) ministar prosvjete donio je Odluku o izboru kandidata koji su predloženi za članove Radne grupe za izradu Strategije ranog i predškolskog vaspitanja i obrazovanja 2015-2020. godine. Odluka se nalazi u prilogu....