Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Реконструисан вртић са ТИКА-ом, Шеховић најавио: Планирано 7 нових вртића

Реконструисан вртић са ТИКА-ом, Шеховић најавио: Планирано 7 нових вртића
Датум објаве: 03.10.2019 14:13 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Министар спорта и младих Турске Мехмет Касапоглу

Реконструкција вртића “Осмијех” који функционише у склопу предшколске установе “Љубица Поповић” данас је свечано обиљежна у присуству министра просвјете др Дамира Шеховића и министра спорта и младих Турске Мехмета Касапоглуа. Реконструкција је рађена са Турском развојном агенцијом ТИКА, а вриједност радова била је око 60 000 еура. Рађена је адаптација Објекта и опремање инвентаром, али и уређење дворишта.
ПР служба

“У континуитету радимо на побољшању услова у предшколским установама. Овај објекат је значајно унапријеђен, а са ТИКА-ом се већ дефинишу приоритети за наредну годину” рекао је министар Дамир Шеховић. Истакао је такође планове Владе Црне Горе и Министарства просвјете у вези са предшколским установама: “Почела је градња вртића у Рожајама, а план је да почне градња још три вртића ове године и сва четири су укупне вриједности око 6,5 милиона еура. Такође, у финалној фази смо припреме за потписивање аранжмана са Банком за развој Савјета Европе, кроз који ће бити изграђено још 7 нових вртић и то у: Цитy кварту, Златици, Тушком путу, Старом аеродрому, те Беранама, Бијелом Пољу и Плаву, укупне вриједности не мање од 15 милиона.

Министар Касапоглу рекао је: “Радимо све како бисмо још више учврстили односе између Турске и Црне Горе, са којом имамо интензивну сарадњу. Данас иза себе имамо објекат у коме су услови за боравак побољшани. Искрено се захваљујем министру Шеховићу. Дјеца су будућност и ТИКА је то препознала, те сам сигуран да ћемо даље унапређивати сарадњу”.

Само током 2018. године са ТИКА-ом су реконструисана 4 образовна објекта. ТИКА је од 2007. године само у област образовања у Црној Гори уложила око 4 милиона еура. Данашњем обиљежавању реконструкције присуствовао је и координатор ТИКА-е за Црну Гору Мухамед Унал и амбасадорка Републике Турске у Црној Гори Њ.Е. Сонгул Озун.

Министар Дамир Шеховић