Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Шеховић: Реконструисани вртићи у Подгорици, ове године почиње изградња неколико вртића широм Црне Горе

Шеховић: Реконструисани вртићи у Подгорици, ове године почиње изградња неколико вртића широм Црне Горе
Датум објаве: 04.03.2019 14:39 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


У претходне двије године отворено је 1 500 нових мјеста у вртићима, ове године почеће изградња неколико вртића вишемилионске вриједности, а планиран је и нови пројекат са Банком за развој Савјета Европе, кроз који ће бити изграђено још 7 вртића, рекао је министар просвјете др Дамир Шеховић током данашњег обиласка реконструисаних вртића у Маслинама и на Побрежју.

Министар је истакао да је гради вртић у Тузима вриједности преко 1,6 милиона, да ће ове године почети изградња вртића у Пљевљима, Рожајама и Подгорици (Блок 6) укупне вриједности преко 4 милиона, да се за вртић у Херцег Новом од око 2 милиона еура у наредних мјесец-два очекује избор извођача радова, те да је у Улцињу све припремљено за расписивање конкурса за архитектонско рјешење.

ПР служба

“Када говоримо о данашњем обиласку, истаћи ћу да су радови у вртићу на Маслинама били вриједни око 40 000 еура и односили су се на адаптацију столарије и фасаде, а ријешен је и проблем одвода вода у овој јединици. У вртић на Побрежју испред кога се налазимо уложено је око 100 000 еура, и он је готово у цјелости реконструисан - фасада, браварија, кров. Додаћу и да је недавно реконструисан и Полетарац на Забјелу са око 15 000 еура, те се добило пет нових просторија за прихват дјеце”, рекао је Шеховић. Сви поменути вртићи припадају предшколској установи “Ђина Врбица”.

Министар је рекао и да је само у претходне двије године отворено 1 500 нових мјеста која су значајно растеретила пребукиране општине, на првом мјесту Главни град: “Само реконструкције и адаптације од стране Министарства, установа, општина или других субјеката, су се претходних годину ипо дешавале у више од половине општина широм Црне Горе”, закључио је Шеховић.

ПР служба Министарства просвјете

Директор подгоричке предшколске установе “Ђина Врбица” Вук Станишић рекао је да та установа улаже огромне напоре у проналазак и адаптацију већ постојећих објеката, поред изградње нових. Он је најавио и нове пројекте у Подгорици, рекавши да је планирана реконструкција јединице „Лептирић“, те да је могуће да ће установа „Ђина Врбица“ добити још минимум један објекат који ће бити адаптиран за прихват једног броја дјеце.

Директор предшкоске установе Вук Станишић - ИЗЈАВА - Посјета реконструисаним вртићима

Министар Дамир Шеховић - ИЗЈАВА - Посјета реконструисаним вртићима