Manja slova Veća slova RSS

>

Šehović: Rekonstruisani vrtići u Podgorici, ove godine počinje izgradnja nekoliko vrtića širom Crne Gore

Šehović: Rekonstruisani vrtići u Podgorici, ove godine počinje izgradnja nekoliko vrtića širom Crne Gore
Datum objave: 04.03.2019 14:39 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


U prethodne dvije godine otvoreno je 1 500 novih mjesta u vrtićima, ove godine počeće izgradnja nekoliko vrtića višemilionske vrijednosti, a planiran je i novi projekat sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope, kroz koji će biti izgrađeno još 7 vrtića, rekao je ministar prosvjete dr Damir Šehović tokom današnjeg obilaska rekonstruisanih vrtića u Maslinama i na Pobrežju.

Ministar je istakao da je gradi vrtić u Tuzima vrijednosti preko 1,6 miliona, da će ove godine početi izgradnja vrtića u Pljevljima, Rožajama i Podgorici (Blok 6) ukupne vrijednosti preko 4 miliona, da se za vrtić u Herceg Novom od oko 2 miliona eura u narednih mjesec-dva očekuje izbor izvođača radova, te da je u Ulcinju sve pripremljeno za raspisivanje konkursa za arhitektonsko rješenje.

PR služba

“Kada govorimo o današnjem obilasku, istaći ću da su radovi u vrtiću na Maslinama bili vrijedni oko 40 000 eura i odnosili su se na adaptaciju stolarije i fasade, a riješen je i problem odvoda voda u ovoj jedinici. U vrtić na Pobrežju ispred koga se nalazimo uloženo je oko 100 000 eura, i on je gotovo u cjelosti rekonstruisan - fasada, bravarija, krov. Dodaću i da je nedavno rekonstruisan i Poletarac na Zabjelu sa oko 15 000 eura, te se dobilo pet novih prostorija za prihvat djece”, rekao je Šehović. Svi pomenuti vrtići pripadaju predškolskoj ustanovi “Đina Vrbica”.

Ministar je rekao i da je samo u prethodne dvije godine otvoreno 1 500 novih mjesta koja su značajno rasteretila prebukirane opštine, na prvom mjestu Glavni grad: “Samo rekonstrukcije i adaptacije od strane Ministarstva, ustanova, opština ili drugih subjekata, su se prethodnih godinu ipo dešavale u više od polovine opština širom Crne Gore”, zaključio je Šehović.

PR služba Ministarstva prosvjete

Direktor podgoričke predškolske ustanove “Đina Vrbica” Vuk Stanišić rekao je da ta ustanova ulaže ogromne napore u pronalazak i adaptaciju već postojećih objekata, pored izgradnje novih. On je najavio i nove projekte u Podgorici, rekavši da je planirana rekonstrukcija jedinice „Leptirić“, te da je moguće da će ustanova „Đina Vrbica“ dobiti još minimum jedan objekat koji će biti adaptiran za prihvat jednog broja djece.

Direktor predškoske ustanove Vuk Stanišić - IZJAVA - Posjeta rekonstruisanim vrtićima

Ministar Damir Šehović - IZJAVA - Posjeta rekonstruisanim vrtićima